Recept za kiflice koje često radimo i dugo nam stoje u hladnjaku, svakako zaslužuje da ga podijelimo s vama.
Priprema
-
Možeš uzeti integralno ili obično glatko brašno i pomiješaj ga s praškom za pecivo i žličicom soli. Dodaj rastrgani maslac, jaje i svježi sir koji si pomiješala s mlijekom.
-
Umijesi tijesto od svih sastojaka i ostavi ga da odleži u hladnjaku oko sat vremena.
-
Tijesto razvaljaj na krug i izreži na trokute. Namaži pekmezom ili namazom po želji, smotaj i premaži razmućenim žumanjkom.
-
Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i peci kiflice 20 minuta.
Sastojci:
- 400 g integralno brašno
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 žličica soli
- 150 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 250 g svježi kravlji sir
- 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr