Rea Lujić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za pitu od limuna i grčkog jogurta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2014.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradama Russell Hobbs, pročitaj ovdje.
Cimet najbolje grije
Rea nam je rekla kako je najbolje grije cimet jer kad god ga koristi u nekom jelu osjeća njegovu moć zagrijavanja.
Sastojci:
- 175 g integralnog brašna
- 100 g maslaca
- 1 žumanjak
- 1 žlica vode
- 5 jaja
- 200 g smeđeg šećera
- 1 grčki jogurt
- 4 limuna (sok i korica)
Priprema:
- Napravi prhko tijesto od brašna, maslaca, žumanjka i vode.
- Zamotaj tijesto u prozirnu foliju i ostavi sat vremena u hladnjaku.
- Umuti jaja i dodaj preostale sastojke.
- Posudu za pečenje premaži maslacem, pospi krušnim mrvicama pa utisnite tijesto u kalup.
- Prelij smjesom od jaja i ostalih sastojaka i peci u pećnici pola sata na 170°C.
Komentar Zdrave Krave: Rein recept za pitu od limuna i grčkog jogurta je jednostavan za pripremu, a budući da je od integralnog brašna i smeđeg šećera i kalorijska vrijednost mu je ipak manja. Budući da u recept uz limunov sok ide i korica od limuna trebaš paziti da nabaviš limun koji nije šprican.