Hrana 14. listopada 2011.

PIK šunka za ukusan i hranjiv obrok

Pik_Pr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim što su ukusne, PIK šunke sadrže mnogo vrijednih sastojaka koji su važni za zdravo funkcioniranje organizma. Proizvode se od pomno biranih cijelih komada buta kojima je uklonjeno masno i vezivo tkivo zbog čega su nježne teksture i sadrže manje od 2 posto masnoće

Svaki jelovnik sa zdravim i uravnoteženim obrocima treba uključivati i šunke jer sadrže visokovrijedne bjelančevine ili proteine s esencijalnim aminokiselinama nužnim za rast, razvoj i pravilno funkcioniranje stanica u organizmu.

Porcija od 85 do 100 grama PIK Zlatne kuhane šunke i Šunke u ovitku zadovoljava 30 do 50 posto dnevnih potreba odrasle osobe za proteinima. PIK šunke su bogate aminokiselinom argininom, mineralima poput cinka, željeza, kroma i selena, kao i vitaminima topivima u vodi, posebice skupine B (B1, B2 i B12).

Karnitin iz PIK šunke sudjeluje u razgradnji masnih kiselina

Korisne su za prehranu sportaša i tijekom intenzivnijih tjelesnih napora jer obiluju spojem karnitinom koji povećava iskorištavanje masnih kiselina i sudjeluje u njihovoj razgradnji. Uz to PIK šunke sadrže i spojeve važne za osiguravanje pravilne sinteze imunoglobulina koji štite tijelo od bakterija i virusa.

Također su izvor koenzima Q koji poboljšava opće stanje organizma i omogućuje oslobađanje energije u stanicama djelujući najviše na usporavanje procesa starenja.

Jela s PIK šunkama nisu samo ukusnija, već će one svaki jelovnik obogatiti hranjivim sastojcima koji su ključni za pravilno funkcioniranje tvog organizma.

Više info na: www.volim-meso.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.