Hrana 1103 prikaza 15. listopada 2012.

Parfe torta od kestena i dunje

Dunja_Kg630X420Jpg
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kristina Grofelnik poslala nam je svoj recept za parfe tortu od kesten pirea i dunje kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

Kesten biskvit

  • 500 g kesten pirea (ja sam ga zasladila medom jer sam ga radila kod kuće)
  • 6 bjelanjaka
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice meda
  • 3 žlice integralnoga / polubijelog brašna
  • 1 žlica ruma

Biskvit od buče

  • 1 muškatna tikva (napravi pire tako da kockice buče skuhaš i usitniš)
  • 3 bjelanjka
  • 7 žumanjka(iskoristi ostatak od prije)
  • 1 žličica kurkume
  • 3 žlice meda
  • 3 žlice integralnog / polubijelog brašna

Parfe od dunje

  • 500 ml slatkog biljnog vrhnja bez šećera
  • 3 dunje
  • 250 ml vode
  • 1 žlica Agar-Agar alge
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • 1 žličica vanilije burbon

Priprema:

Kesten biskvit

Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg i dodaj žumanjke. Polako dodaj med, kesten pire i na kraju rum! Ako ti se čini prerijetko dodaj i malo brašna. Namasti kalup za torte i ulij biskvit. Stavi peći na 170 stupnjeva.

Biskvit je pečen kada na čačkalici ne ostaju tragovi smjese!

Biskvit od buče

Nareži buču na kockice i skuhaj je pa napravi pire! Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg i dodaj žumanjke. Polako dodaj pire od buče i brašno! Stavi peći na 170 stupnjeva jedno 20 min dok ne dobije blago smeđu boju po površini!

Parfe od dunje

Oguli dunje te ih nareži na manje dijelove i kuhaj ih u vodi dok ne omekša.U vodu dodaj med i agavin sirup! Nakon što dunje omekšaju, izvadi ih i stavi u blender, ali vodu od kuhanja ne bacaj! U vodu od kuhanja stavi žlicu agara i miješaj na vatri dok se ne rastopi! Tu vodu s agarom dodaj u blender s dunjama i još promiješaj dok se ne stopi! Istuci slatko vrhnje i u njega polako dodaj ohlađeni pire od dunje!

Slaganje

  1. Biskvit od kestena prerežeš na dva dijela
  2. Biskvit od buče prerežeš na dva dijela
  3. Slažeš prvo biskvit od kestena, kojeg premažeš tanko s parfeom od dunje (1/4)
  4. Na to dodaš biskvit od buče kojeg isto premažeš parfeom od dunje (2/4)
  5. Još jednom sve ponoviš
  6. Na kraju sve premažeš s ostatkom smjese.

Moja zdrava jesenska tajna

Kristina je svoju zdravu jesensku tajnu pretočila u stihove:

'U rano proljeće počela je muka, za motiku i lopatu primila se moja ruka!
Svaki mjesec marljivo ja bi svoj vrt kopala, da bi me nakon toliko dana sreća spopala!
Mrkva, cikla, grašak, kelj i još puno toga, sada čine važan dio svakog jela moga!
Iz vrta moga dolazi samo organska hrana, na njoj nema nikakve kemije ni mana!
Puno povrća i voća spremila sam i za zimu, da moje tijelo lakše podnese tu klimu!
Moje najdraže sada griju topla variva i pečenja, jer to je ono što nam treba za jesenska veselja!'

  • Avatar Zdrava__Krava
    Zdrava__Krava

    Draga nabezik, možda nisi primijetila, ali na drugoj stranici je nastavak recepta. Sva dodatna pitanja možeš poslati nama, a mi ćemo ih proslijediti Kristini. Pozdrav od Zdrave Krave

  • Default avatar -
    nabezik

    Pokušala sam isprintati rcp ali je NEcjelovit...a onda, zanima me, koliko je to velika muškatna tikva (težina)..možda ću imati još pitanja jer bih je željela isprobati, pa molim ako mogu kontaktirati autoricu...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.