Donosim ti recept za zdrave veganske palačinkeod heljdinog brašna i bez glutena. Palačinke možeš raditi i u slanoj i u slatkoj varijanti. Psyllium ljuskice u receptu dodatno vežu smjesu, a i zdrave sujer reguliraju probavu
Sastojci:
- 250 g heljdinog brašna
- 1 žlica psylliuma
- oko 500 ml sojinog mlijeka (da bude gusta smjesa kao za klasične palačinke)
- malo soli
- malo veganskog margarina ili kokosovog ulja (za tavu)
Za slanu varijantu po želji: papar, curry, origano i sl.
Za slatku varijantu: agavin sirup, cimet
Priprema:
Pomiješaj brašno, psyllium, sol, začine i umiješaj sojino mlijeko. Nakon 15 minuta promiješaj i peci na tavi premazanoj s malo margarina ili kokosovog ulja.
Napomene: Slane palačinke puni umakom od gljiva, pirjanim povrćem i sl.,a slatke nekim pekmezom ili namazom od kakaa ili rogača. Možeš dodati u tijesto i žličicu praška za pecivo ako želiš da budu rahlije i deblje.
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.