Hrana 18. studenoga 2016.

Otkrivamo zašto ovih pet jela ne bi nikada trebala pripremati kod kuće

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unatoč ljubavi prema kuhanju i hrani, postoji hrana koju se jednostavno ne isplati pripremati kod kuće. Donosimo ti popis od pet jela koja se ponekad jednostavno ne isplati pripremati kod kuće.

  • Umaci poput kečapa i majoneze - stvoreni su da ih kupuješ u trgovini. Pripremaš li ih kod kuće oni će svakako imati kraći rok trajanja dok će kupovni trajati duže što je dobra vijest za sve one koji ih ne koriste često. Istina jest da je domaća majoneza daleko svježija, pa čak i ukusnija od kupovne, no isplati li se zaista pripremati novu porciju majoneze svaki put kada ti zatreba za sendvič?
  • Svježa domaća tjestenina traži pažnju i znanje. Kako bi je pripremila potrebno ti je iskustvo u pripremi tijesta, alat za izradu i mnogi drugi dodaci koje prosječan čovjek ne može pronaći u svojoj kuhinji. Bez ikakve muke, tjesteninu gotovo jednako dobru kao što je svježa možeš kupiti u bilo kojoj većoj trgovini. Suha tjestenina koju najčešće kupujemo, ako je kvalitetna, može biti daleko bolja od one koju smo pripremili kod kuće i s kojom baš i nismo u potpunosti zadovoljni.
  • Pržena hrana naša je najdraža hrana, no pripremati je kod kuće može stvoriti pravi problem. Prženje u dubokom ulju donosi miris koji ne želimo na svojoj odjeći, prskanje ulja koje je teško oprati, a o opekotinama da i ne govorimo. Isplati li se zbilja prljati kuhinju za tri komadića pržene piletine i pomfrit? Izađite, počastite se i vratite u mirisan i čist dom.
  • Priprema lisnatog tijesta zbilja je kompliciran posao. Preklapanje, hlađenje, valjanje, ponovno preklapanje, a između svega toga maslac, prvo malo brdo maslaca. Najjednostavnije rješenje jest kupiti gotovo lisnato tijesto koje se može pronaći po zbilja niskim cijenama, a od njega pripremiti sve one ukusne specijalitete poput kroasana, punjenih lisnatih jastučića i drugih omiljenih grickalica.
  • Ljubitelji sushija, evo razloga da se izvedete na izvrstan sushi na provjerena mjesta umjesto gnjavaže s pripremom kod kuće. Najprije valja spomenuti kako je priprema domaćeg sushija poprilično skupa investicija, a zatim i da je za izradu pravog sushija potrebna vježba. Osim toga, potraga za kvalitetnom svježom ribom, algama i ostalim sastojcima oduzet će vam daleko više vremena nego da jednostavno uživate u već zarolanom sushiju od strane znalaca.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      jajaq

      Gluplji članak nisam davno pročitala, a ne može se reći da konkurencija nije jaka!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.