Malo je onih koji ne vole popularan lješnjak namaz, ali svi znamo koliko je kaloričan i nezdrav. Ako mu ipak ne možeš odoljeti, Alisa ti donosi recept za domaću zdraviju verziju Nutelle koja se radi od lješnjaka, kakao praha i maslaca
Sastojci:
- 40 g kakao praha
- 100 g kakao maslaca
- 200 ml sojinog vrhnja
- 200 g lješnjaka
- 4 g vanilije u prahu
- 130 ml agavinog sirupa
Priprema:
- Na suhoj tavi lagano tostiraj lješnjake. Odvoji im smeđu opnu. Najlakše ćeš to napraviti ako staviš lješnjake u kuhinjsku krpu i trljaš rukama dok se opna na odvoji.
- Za to vrijeme na pari otopi kakao maslac.
- Lješnjake stavi u multipraktik da se samelju i na kraju pretvore u maslac. Možda ćeš morati nekoliko puta zaustaviti multipraktik i lješnjake zalijepljene za stjenke vratiti u smjesu. Miksaj dok ne dobiješ maslac.
- U dobiveni maslac od lješnjaka dodaj kakao prah, vaniliju u prahu, agavin sirup i sojino vrhnje. Kada si dobila glatku smjesu dodaj rastopljeni i malo prohlađeni kakao maslac. Sve dobro izmiksaj i pusti da se namaz ohladi.
Uživaj i dobar tek!
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr. Alisu potraži i na Facebooku.