Blogerica Maja Kefeček obožava ne samo kuhati nego i putovati, otkrivati nove namirnice i okuse, a trenutna strast su joj upravo slasni namazi i sočni umaci koje možeš potražiti u njenoj novoj kuharici 'Namazi i umaci'. Ovog puta donosi ti recept za fini i osvježavajući namaz od krastavaca i tofua
Sastojci:
- 250 g tofua
- 1 – 2 krastavca
- 1 – 2 žlice soka limuna
- ½ žličice soli
- malo svježeg kopra, po ukusu
- malo sojinog jogurta, po potrebi (ovisno o tofuu i krastavcu)
Priprema:
Krastavac nareži na ploškice (oguli ga ako je gorak) i posoli. Nakon pola sata ocijedi vodu koju krastavac pusti i pomiješaj s ostalim sastojcima u blenderu na manjoj brzini, tako da ostane malo grublje teksture. Ako voliš okus kopra možeš ga dodati još malo sitno nasjeckanog kod posluživanja.
Napomena
Ovaj namaz možeš razrijediti sojinim jogurom i koristiti i kao preljev za salatu ili kao umak za hladnu ljetnu tjesteninu.
Prijedlog za posluživanje: uz kruh, krekere, štapiće sirovog povrća (odlično ide uz svježe narezane krastavce i kruh), rižine krekere, kao prilog ljetnoj salati ili uz osvježavajuće ljetne sendviče.
Recept je iz kuharice 'Namazi i umaci', Maje Kefeček, u izdanju Planetopije. Više o novoj Majinoj kuharici potraži u našoj čitaonici.
Dođi na tjedan prirodne prehrane s Majom Kefeček na Ižu. Pogledaj više Majinih radionica. Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.
Doznaj više o Maji.