Topli mirisi cimeta, klinčića i anisa u Kotanyi mješavini za Muffine garancija su jedinstvenog okusa. Ukoliko koristiš pšenično brašno od cjelovitog zrna, dodaj duplo doziranje Kotanyi mješavine za Muffine kako bi se zadržao okus i aroma. Donosimo ti recept za muffine s marcipanom
Kotany koristi samo najkvalitetnije sastojke
Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.
Recept za Muffine s marcipanom za 12 komada
Sastojci:
- 100 g marcipana
- 50 g sjeckanih badema
- 50 g kandirane korice naranče
- 50 g grožđica
- 325 g glatkog brašna
- 175 g omekšalog maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 1 vrećica Kotanyi Bourbon vanilin šećera
- 2 žličice Kotanyi mješavine za Muffine
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice mlijeka
- Kotanyi Bourbon vanilin šećer za posipanje
Priprema:
- Marcipan pjenasto izmiješaj s maslacem i šećerom te dodaj Kotanyi Bourbon vanilin šećer i mješavinu začina za Muffine. Umiješaj jaja.
- Izmiješaj brašno s praškom za pecivo te postepeno dodaj u smjesu.
- Na kraju dodaj mlijeko, bademe, kandiranu koricu naranče te grožđice.
- Napuni smjesom do 3/4 visine kalupa za pečenje.
- U prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva peci 25 minuta. Ostavi da se ohladi te pospi vanilin šećerom.
Primjena: Odlična mješavina za sve vrste Muffina, kolača, keksa te raznih slastica.
Savjet: Kotanyi mješavina za Muffine odlična je i za ostale vrste muffina (čokoladne i voćne).