Hrana 06. studenoga 2011.

Muffini s marcipanom

Muffins_3_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Topli mirisi cimeta, klinčića i anisa u Kotanyi mješavini za Muffine garancija su jedinstvenog okusa. Ukoliko koristiš pšenično brašno od cjelovitog zrna, dodaj duplo doziranje Kotanyi mješavine za Muffine kako bi se zadržao okus i aroma. Donosimo ti recept za muffine s marcipanom

Kotany koristi samo najkvalitetnije sastojke

Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.

Recept za Muffine s marcipanom za 12 komada

Sastojci:

  • 100 g marcipana
  • 50 g sjeckanih badema
  • 50 g kandirane korice naranče
  • 50 g grožđica
  • 325 g glatkog brašna
  • 175 g omekšalog maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vrećica Kotanyi Bourbon vanilin šećera
  • 2 žličice Kotanyi mješavine za Muffine
  • 4 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice mlijeka
  • Kotanyi Bourbon vanilin šećer za posipanje

Priprema:

  1. Marcipan pjenasto izmiješaj s maslacem i šećerom te dodaj Kotanyi Bourbon vanilin šećer i mješavinu začina za Muffine. Umiješaj jaja.
  2. Izmiješaj brašno s praškom za pecivo te postepeno dodaj u smjesu.
  3. Na kraju dodaj mlijeko, bademe, kandiranu koricu naranče te grožđice.
  4. Napuni smjesom do 3/4 visine kalupa za pečenje.
  5. U prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva peci 25 minuta. Ostavi da se ohladi te pospi vanilin šećerom.

Primjena: Odlična mješavina za sve vrste Muffina, kolača, keksa te raznih slastica.

Savjet: Kotanyi mješavina za Muffine odlična je i za ostale vrste muffina (čokoladne i voćne).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.