Ovaj finu ledenu poslasticu opisat ćemo kratko u samo 3 riječi: osvježavajuće, čarobno i neodoljivo. Isprobaj i ti ledeni užitak u kojem dominira metvica u kombinaciji sa čokoladom.
Sastojci
- 2 zrela mesa avokada
- 4 žlice sirovog kakao praha
- 10 listića svježe mente
- 4 žlice rastopljenog ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 4 žlice meda – okus slatkoće prilagodi sama sebi
Avokado oguli i očisti te koru baci. Izvadi meso avokada, nareži na sitne kockice i prebaci ga u blender sa svim sastojcima te miješaj do fine kremaste smjese moussea. Za vegansku verziju umjesto meda dodaj 2 šalice natopljenih datulja i miješaj do fine kremaste smjese. Smjesu prebaci u zdjelu i kratko stavi u zamrzivač.Dobit ćeš fini gusti mousse. Posluži ga s kakao zrnima i svježim smokvama.
Više sličnih recepata pronaći na Zdravo i slasno, a Helenu možete pratiti i putem Facebook stranice.