Hrana 12. svibnja 2014.

Juha od blitve i luka

Juha-Uspr_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mirjana Plećaš postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za laganu proljetnu juhu od blitve s češnjakom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju, pošalji nam recept s proljetnim namirnicama i fotografiju svog jela te postani kuharica proljeća 2014.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća 2014." potraži ovdje.

Pobjednički recept osvojit će sokovnik Elit Alu-400, drugi recept osvojit će set keramičkih noževa, a treći recept BergHOFF posudu za kavu i čaj Neo. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Na tržnicu po trešnje

Mirjana nam je rekla kako u proljeće na tržnici najviše kupuje trešnje te ih obožava, od ranih do kasnih žutih.

Sastojci:

  • stručak blitve
  • 1 mladi luk
  • 1 mladi češnjak
  • šalica zobenih pahuljica
  • 8 dcl povrtnog temeljca
  • sol, papar, vlasac
  • maslinovo ulje
  • vrhnje 

Priprema:

  1. Očišćenu i narezanu blitvu blanširaj, ocijedi te dodaj narezanom luku i češnjaku koji si popržila na maslinovu ulju.
  2. Pirjaj minutu-dvije te dodaj povrtni temeljac.
  3. Kada prokuha, dodaj zobene pahuljice i nakon toga kuhaj još oko 10 minuta. Dodaj začine i sve kremasto izradi štapnim mikserom, serviraj s malo kiselog vrhnja.

Komentar Zdrave Krave: Mirjanin recept priprema se brzo, za njega ne treba puno sastojaka, a zdrav je. Ako odlučiš pripremiti laganu juhu od blitve potrudi se da kupiš blitvu iz organskog uzgoja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mirjana15

      Blitvu, iskreno u životu nisam kupila, domaće je domaće... ;) Hvala za odabir, temeljac je dakako isto domaći...i jedino mi je žao jer sam osmislila da je tema špinat i uz juhu su bili popećci od špinata u sklopu istog recepta da ste taj dio odvojili....mogli ste ga objaviti barem kao dodatak ali van konkurencije, jer eto meni je baš tako išla inspiracija i tim mi sljedom fora ;)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.