Ana Borac iz Zagreba poslala nam je svoj recept za krafne kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za posljednji recept tjedna u akciji "Kuhaj u ritmu zime". Uskoro očekuj glasovanje za kuharicu zime
Sastojci:
- 1 kg glatkog brašna
- 1 kockica di go kvasca
- 2 žumanjka, 1 cijelo jaje
- korica naranče i malo korice limuna
- 3 do 4 žlice ruma
- vanilin šećer
- 5 punih žlica šećera
- 4 do 5 žlica ulja
- 4 do 5 dg margarina
- 2 do 3 žlice kiselog vrhnja
- malo soli
- 7 dl toplog mlijeka
Priprema:
- Zamijesi sve sastojke u tijesto i ostavi da odstoji oko sat vremena na toplom.
- Nakon toga razvaljaj tijesto debljine 1cm i reži krugove čašom.
- Kratko poprži krafne na ulju s obje strane i kad se malo ohlade pospi ih mljevenim šećerom.
- Po želji krafne možeš napuniti džemom od jagode, čokoladom ...
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Ana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Anu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Ani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.