Hrana 21. svibnja 2016.

Mini kolačići od mrkve i lješnjaka

Kolacici-Mrkva_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Blogerica Marija Cossi donosi ti recept za neodoljive mini kolačiće od mrkve i lješnjaka. Umjesto šećera koristi agavin sirup, a od zdravih namirnica tu su cejlonski cimet, đumbir u prahu, lješnjaci, orasi, djevičansko kokosovo ulje, pirovo brašno, lješnjaci i orasi

Sastojci za 8 mini kolačića

  • 3 jaja srednje veličine
  • 50 ml agavina sirupa
  • prstohvat himalajske soli
  • 115 g sitno naribane mrkve
  • 1 žličica bourbon vanilija šećera ili sjemenke 1 vanilije
  • 1/4 žličice đumbira u prahu
  • 1/2 žličice cejlonskog cimeta
  • 85 g jogurta
  • 115 g miješanih lješnjaka i oraha
  • 75 ml narančina soka
  • 65 g ekstra djevičanska kokosova ulja
  • 80 g pirova brašna
  • 45 g integralna pirova brašna
  • 10 g praška za pecivo

Dodaci:

  • 4-5 komada suhe smokve
  • 2-3 rebra tamne čokolade (min 70% kakao) sa narančom ili obične

Priprema: Mrkve operi, očisti te naribaj na sitno, zatim izvagaj. Prelij narančin sok preko mrkva, te dodaj đumbir u prahu, cimet i vaniliju. U međuvremenu istuci jaja sa soli i agavinim sirupom. Otopi kokosovo ulje na pari. U smjesu od jaja dodaj aromatizirane mrkve, te mljevene orašide, zatim i ulje. Miksaj. Dodaj jogurt sa praškom za pecivo, te brašna. Posljednji puta istuci mikserom. Nožem nasjeckaj čokoladu i smokve na kockice te i njih stavi u smjesu te ručno promiješaj. Sipaj smjesu u stabilne samostojeće kutijice za pečenje od papira. Napuni kutijice smjesom malo više od polovice, te stavi peći na 180 C stupnjeva, otprilike 25 minuta. Izvadi i ohladi na rešetci u kalupima koje ćeš maknuti prilikom serviranja!

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Klikni na zaigranu zobenu kašu s konopljom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.