Blogerica Marija Cossi donosi ti recept za neodoljive mini kolačiće od mrkve i lješnjaka. Umjesto šećera koristi agavin sirup, a od zdravih namirnica tu su cejlonski cimet, đumbir u prahu, lješnjaci, orasi, djevičansko kokosovo ulje, pirovo brašno, lješnjaci i orasi
Sastojci za 8 mini kolačića
- 3 jaja srednje veličine
- 50 ml agavina sirupa
- prstohvat himalajske soli
- 115 g sitno naribane mrkve
- 1 žličica bourbon vanilija šećera ili sjemenke 1 vanilije
- 1/4 žličice đumbira u prahu
- 1/2 žličice cejlonskog cimeta
- 85 g jogurta
- 115 g miješanih lješnjaka i oraha
- 75 ml narančina soka
- 65 g ekstra djevičanska kokosova ulja
- 80 g pirova brašna
- 45 g integralna pirova brašna
- 10 g praška za pecivo
Dodaci:
- 4-5 komada suhe smokve
- 2-3 rebra tamne čokolade (min 70% kakao) sa narančom ili obične
Priprema: Mrkve operi, očisti te naribaj na sitno, zatim izvagaj. Prelij narančin sok preko mrkva, te dodaj đumbir u prahu, cimet i vaniliju. U međuvremenu istuci jaja sa soli i agavinim sirupom. Otopi kokosovo ulje na pari. U smjesu od jaja dodaj aromatizirane mrkve, te mljevene orašide, zatim i ulje. Miksaj. Dodaj jogurt sa praškom za pecivo, te brašna. Posljednji puta istuci mikserom. Nožem nasjeckaj čokoladu i smokve na kockice te i njih stavi u smjesu te ručno promiješaj. Sipaj smjesu u stabilne samostojeće kutijice za pečenje od papira. Napuni kutijice smjesom malo više od polovice, te stavi peći na 180 C stupnjeva, otprilike 25 minuta. Izvadi i ohladi na rešetci u kalupima koje ćeš maknuti prilikom serviranja!
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.
Klikni na zaigranu zobenu kašu s konopljom.