Mirela Šundov iz Splita poslala nam je svoj recept za kolač od špinata i koprive kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 crvene svježe paprike
- 1 jaje
- 1⁄2 šalice integralnog brašna
- 1⁄2 praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1⁄3 šalice mlijeka
- 1⁄4 šalice maslinovog ulja
- 300 g špinata
- 300 g koprive
- sol, papar
Priprema:
- Koprivu i špinat kratko blanširaj. Što ih kraće držiš u vrućoj vodi, više će se zadržati vrijedni sastojci. Dobro procijedi (rukama, kako ne bi ostalo vode), ohladi i nareži na sitno.
- Na maslinovom ulju prodinstaj sitno sjeckani luk, dodaj crvenu papriku narezanu na sitne kockice i stavi na stranu da se malo ohladi.
- U zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Dodaj mlijeko i maslinovo ulje. Sve promiješaj i dodaj špinat, koprivu, luk i papriku. Dobro izmiješaj te peci u manjem kalupu (veličine 23 cm) obloženim papirom za pečenje na 180 stupnjeva, 25 minuta.
- Posluži toplo ili hladno.
Moja zdrava proljetna tajna je...
'Koristi sve što ti priroda daje...', savjet je kojeg se kuharica tjedna, Mirela Šundov, pridržava u svojoj kuhinji, ali i životu.
Mirela će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!