Ponekad jednostavni sastojci i jednostavne metode daju najbolje okuse. I takav je slučaj s ovim ukusnim keto čokoladnim pločicama od makadamije. Potrebno je samo 6 sastojaka i nema kompliciranih koraka, a krajnji rezultat je spektakularan.
Ove keto čokoladne pločice s makadamijom imaju nježnu hrskavu teksturu prhkog tijesta. Posute makadamijom i prelivene čokoladom bez šećera, posebna su poslastica.
Sastojci:
- 134 g makadamija oraha
- 113,5 g maslaca
- 95 g granuliranog sladila, preporučuje se na bazi eritritola
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice soli
- 224 g bademovog brašna
- 90 g čokoladnih mrvica bez šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 °C i obložite lim za pečenje dimenzija 23×23 cm papirom za pečenje.
- U multipraktiku ili sjeckalici miksajte makadamija orahe, tako da komadi ne budu presitni niti preveliki.
- U velikoj zdjeli miksajte šest žlica maslaca sa zaslađivačem dok se dobro ne sjedini. Umiješajte ekstrakt vanilije i sol.
- Umiksajte bademovo brašno dok smjesa ne postane nalik tijestu za kolačiće. Zatim umiješajte tri četvrtine makadamija oraha i podjednako ih rasporedite
- Smjesu čvrsto i ravnomjerno pritisnite u pripremljeni lim za pečenje. Zagladite vrh staklenom posudom s ravnim dnom.
- Pecite 25 minuta, dok rubovi ne postanu zlatni. Isključite pećnicu i ostavite unutra još 10 do 20 minuta, dok ne postane čvrsto na dodir. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi u limu.
- U zdjeli pomiješajte čokoladne mrvice i preostale dvije žlice maslaca. Otopite u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, miješajući dok ne postane glatko.
- Čokoladu ravnomjerno rasporedite po ohlađenim pločicama. Pospite preostalim nasjeckanim makadamija orasima. Neka se sve hladi još 20 minuta da se čokolada stegne.
- Izvadite iz lima i narežite na 16 pločica.
Izvor: All Day I Dream About Food.