Ova odlična kombinacija badema i čokolade daje fine i zdrave keksiće. Ovi keksići nemaju šećera, a umjesto njega dodan je med za slatki okus. Ako želiš još zdraviju verziju ovih keksića možeš ih napraviti i bez čokolade. Keksići su super jednostavni i pripremaju se samo 7 minuta
Sastojci:
Krema: 50 g tamne čokolade
Tijesto:
- 2 jušne žlice meda
- 1 jaje
- 1 prstohvat himalajske soli
- 150 g maslaca od badema (Preprži bademe i stavi ih u mikser. Dodaj prstohvat soli i dvije žličice maslinova ulja. Miksaj dok bademi ne budu temeljito samljeveni. Nastavi miksati dok se smjesa ne pretvori u maslac.)
Priprema:
- Sve sastojke osim čokolade izmiksaj u jednoličnu smjesu.
- Rukama oblikuj kuglice i stavljaj u pleh prekriven papirom za pečenje.
- Vilicom ili čašom malo pritisni kuglice da dobiješ oblik kolačića. Možeš i malo pritisnuti prstom u sredinu kolačića kako bi dobila udubinu u koju ćeš kasnije staviti čokoladu.
- Peci kolačiće od 5 do 7 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C. Pusti da se malo ohlade.
- Dok se kolačići hlade na pari otopi čokoladu.
- Žlicom stavi na svaki kolačić malo čokolade.
- Pusti da se čokolada stisne i kolačići ohlade prije konzumiranja.
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr. Alisu potraži i na Facebooku.