Bundeva je definitivno kraljica jeseni koja nam je svakim danom sve bliža. Osim što je idealna u slanim receptima, ona pristaje i uz različite slatke kombinacije. Najpoznatiji je cheesecake, no ja sam ipak odlučila napraviti jednu starinsku varijantu kolača.
Običan biskvit s premazom od sira i oraha koji sam pripremila idealan je kao jesenski desert.
Sastojci:
Biskvit:
- 1 šalica integralnog brašna
- 1 šalica običnog brašna
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/2 šalice agavinog sirupa
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca
- 3 jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1,5 šalica pirea od bundeve
- vanilija, cimet
Priprema:
U posudi dobro izradi maslac sa šećerom. Dodaj jaja, agavin sirup i mlijeko. U posebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i začine. Postepeno ih umiješaj u tekuće sastojke. Na kraju dodaj pire od bundeve. Nauljenom kalupu dno prekrij papirom za pečenje te preko njega ravnomjerno rasporedi smjesu. Peci jedno pola sata na 170 stupnjeva. Ostavi kolač da se ohladi te za to vrijeme pripremi premaz od sira.
Sastojci:
Premaz od sira:
- 2,5 šalice svježeg sira
- 1/2 šalice agavinog sirupa
- malo korice limuna
- mljeveni i drobljeni orasi
Priprema:
Sir pomiješaj s agavinim sirupom i koricom limuna te ih ručnim mikserom izmiješaj u kremu. Kremu razmaži po hladnom kolaču, a po kremi posipaj orahe.
Dobar tek!