Hrana 10. rujna 2019.

Isprobali smo Beyond Burger - prvi veganski burger na svijetu!

Foto: Darko Kontin
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Beyond burger, veganski burger napravljen od proteina graška, prije nekoliko je mjeseci stigao u Hrvatsku. Ovo nije samo bitna vijest za pobornike veganske prehrane, već i pokazatelj globalnog interesa za mesne alternative.

Ako ti Beyond Burger zvuči apstraktno, riječ je zapravo o bezmesnoj pljeskavici bez soje, glutena i genetski modificiranih sastojaka, koja izgledom ne odskače mnogo od klasičnog burgera. Međutim, pri njegovoj se izradi koristi 99% manje vode i 46% manje energije, zbog čega je cijeli proces održiv i ekološki prihvatljiviji. 

Isprobali smo...

 | Author: Darko Kontin Foto: Darko Kontin U suradnji s METRO centrima, Good Food je premijerno ponudio Beyond Burger i Beyond Sausage na nedavno završenom ZeGeVege festivalu. Iskoristili smo priliku, isprobali obje alternative mesu i ugodno se iznenadili. Burger čak i okusom podsjeća na govedinu, osim što mrvicu manje začinjen. Kad se slabije ispeče, curi sok od cikle i apsolutno vara sva osjetila.

Kobasici protein osiguravaju grašak, riža i fava grah, a boja i sočnost karakteristična za meso također su dobivene iz cikle. Za razliku od Beyond Burgera, koji je blag, kobasica je nešto začinjenija, ali nikako ljuta. Budući da smo hot dog i hamburger testirali u jutarnjim satima, iznenadili smo se činjenicom da nam nisu teško pali na želudac. 

I ti možeš uživati u Beyond Burgeru!

Zasad ih je moguće kupiti samo u Metrou u pakiranjima od 10 komada. Ako si skeptik i želiš o burger i kobasicu isprobati prije kupovine, razveselit će te vijest o tome da su Beyond Meat počeli prepoznavati i domaći restorani.

Marko Palfi je svoju verziju Beyond burgera, u pecivu od krumpira s dimljenim sirom, premijerno predstavio na Fuliranju na moru. Pripremat će je i na nadolazećem Zagreb Burger Festivalu, baš kao i ekipa Good Fooda. Ako si znatiželjan/na, skokni od 12. do 22. rujna na Strossmayerov trg i uživaj u prvom veganskom burgeru na svijetu. 

 

 | Author: Darko Kontin Foto: Darko Kontin

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.