Hrana 22. studenoga 2011.

Irena se natječe za kuharicu jeseni

Irena1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Irena Cukrov Mutić iz Kastva poslala nam je recept za puretinu s brokulom i slanutkom pripremljenom u woku kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu jeseni

Isprobaj Irenin recept za puretinu s brokulom i slanutkom ili pripremi svoj vlastiti zdravi jesenski obrok, uključi se u akciju "Kuhaj u ritmu jeseni!" i osvoji vrijedne nagrade.

Raznovrsne i cjelovite namirnice su čuvar zdravlja

Irena ima 32 godine i zaposlena je u banci. S obzirom da suprug i ona uskoro očekuju prinovu u obitelji, Irena porodiljni dopust koristi za šetnje uz more, čitanje, glazbu, a ponajviše kuhanje. Za zdravu prehranu Irena se zainteresirala prije nekoliko godina pri čemu joj je najveći poticaj bila mama.

'U prehranu sam uvela organske, cjelovite i zdrave namirnice koje našem organizmu daju hranjive sastojke, popravljaju raspoloženje i čuvaju zdravlje. Na razvoj svijesti o zdravoj i uravnoteženoj prehrani utjecala je moja mama koja uvijek brine o nabavci svježih, domaćih namirnica i pripremi ukusnih i zdravih jela', govori Irena koja prednost daje raznovrsnoj prehrani.

'Način pripreme hrane i odabir namirnica prilagođavam godišnjim dobima. U jesen na tržnici najčešće odabirem bundevu, brokulu, poriluk, ciklu, repu, korabu, batat i kupus.

Povrće kombiniram sa žitaricama, mahunarkama, tjesteninom, puretinom ali i ribom. S obzirom da sam iz Zadra, navikla sam na mediteransku hranu pa često obilazim ribarnicu u potrazi za svježom ribom', dodaje Irena.

I brzo može biti zdravo!

Od jesenskih jela Irena najviše voli krem juhe od bundeve i brokule, rižoto od bundeve, variva od povrća, osvježavajuće salate od cikle, repe i svježeg kupusa. Jednako uživa i u pripremi kolača koji u jesen odlično idu uz topli kompot ili čaj od đumbira.

Recept s kojim je postala kuharica tjedna Irena je osmislila spontano.

'Htjela sam pripremiti nešto brzo, a opet ukusno i zdravo. Odlučila sam se za puretinu i wok jer je idealan za brzo pripremanje jela. Kuhani slanutak sam imala od prethodnog dana, a brokula i poriluk su neizostavne namirnice u mom hladnjaku. Jelo mi se svidjelo jer se sve namirnice izvrsno slažu i daju bogat okus', kaže Irena.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Irena na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču i rukavicu za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.