Hrana Zdravi recepti 22. lipnja 2017.

Hladni desert s trešnjama i kremom od indijskih oraščića

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Slastice od voća, posebice onoga sezonskoga, kao što su trešnje, višnje, marelice, jagode, borovnice, ili pak lubenice i dinje, zbog svog blagog slatkastog okusa ljeti nam mogu biti izvrsno osvježenje. Donosimo ti recept za hladni desert s trešnjama

Dolaskom ljeta organizam valja osvježiti, pa ćemo slastice manje peći u pećnici, biskviti su tanji, a idealno osvježenje je sladoled i nestimulativne tekućine koje doprinose prirodnijem funkcioniranju organizma u vrijeme ljetnih vrućina. U toplijem periodu godine prednost dajemo laganijim slasticama s biskvitima i kremama, koji sadrže manje masnoća. Često ih radimo u kombinaciji s kukuruznim i rižinim brašnom, a kus kus može biti odlična podloga za kolač. Masnoće se u ljetnim slasticama koriste u malim količinama stoga se koriste orašasti plodovi kao kvalitetan izvor esencijalnih masnih kiselina.

Otkrij sve blagodati trešanja

Tresnje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 2 dcl jabučnog soka
  • 2 žlice agara (biljne zamjene za želatinu)
  • 0,5 kg trešanja (jagoda, očišćeno)
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu

  • 150 gr indijskih oraščića (usitnjeni)
  • 100 gr sojine šlag kreme (u tetrapaku)

Priprema: Jabučni sok kuhaj s agar agarom 10 minuta na laganoj vatri. Dodaj trešnje i sol te sve zajedno kuhaj još 5 minuta. Pusti da se ohladi, kada treba promiješaj i pripremi za posluživanje. Oraščiće fino samelji te mu dodaj šlag do željene gustoće. Kanten od trešanja posluži s kremom od oraščića.

Brzi cheesecake bez pečenja sa šumskim voćem

Napomena: Naslovna fotografija nije fotografija recepta

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.