Kao recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo recept za zapečeni grah s paprikama Mirjane Plećaš. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se
Svaki recept tjedna komentirati će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.
Svoj recept pošalji ovdje.
Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.
Sastojci:
- 10 rog domaćih paprika
- 300 g šareni graha
- 1 poriluk
- 200 g kukuruza šećerca
- bučino ulje
- češnjak
- začini: sol, chili paprika, vlasac, papar
- 20 čačkalica
Priprema:
- Grah natopi vodom preko noći, skuhaj do pola i ocijedi.
- Očisti papriku, odreži joj kapicu gdje je peteljka i nemoj baciti taj dio.
- Poriluk nareži na sitne kockice, a kukuruz bi bilo idealno da imaš domaći kuhani, ako ne poslužit će i limenka.
- Pomiješaj grah s porilukom i kukuruzom i začini s bučinim uljem, začinima i sitno nasjeckanim češnjakom.
- Napuni paprike i poklopiti ih kapicom te spoji s dvije čačkalice.
- Vatrostalnu posudu naulji bučinim uljem i pokrij dno ostatkom smjese graha, poriluka i kukuruza. Poslaži punjene paprike i peci oko 45 minuta u pećnici na 190 stupnjeva, ali negdje nakon pola sata sve paprike preokreni.
Serviraj toplo i dobar tek!
Zanima te više o GoGreen tržnici?
Komentar kuhara Ivora Madžara:
Jednostavno, ali vrlo atraktivno jelo poput ovoga definitivno će ispuniti kuću finim mirisima. Genijalno bučino ulje prožet će namirnice kao što su grah i poriluk. Vlasac će se, zajedno s ostalim začinima i češnjakom, odlično uklopiti u ovo pravo jesensko jelo. Čili paprika je tu da poboljša probavu i dodatno te zagrije, a svatko može varirati njenu količinu prema svojem okusu. Punjene paprike na ovaj način izvrsna su ideja za ručak, a dodatak ružmarina ili lovorovog lista može dodatno aromatizirati bučino ulje i zaintrigirati mirise.