Nikolina Martinov Koren iz Umaga postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za džem od jabuka i bundeve. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 kg bundeve (očišćene)
- 2 i pol kg jabuka (očišćenih)
- 200 g šećera
- pola žličice cimeta (ili po želji i više )
Priprema:
- Oguli jabuke te ih nareži na kockice. Oguli bundevu te je također nareži na kocke.
- Stavi sve u posudu u kojoj ćeš kuhati džem te dodaj oko 100 ml vode, da prekrije sastojke. Povremeno miješaj i kuhaj dok jabuke i bundeva ne omekšaju, otprilike 45 min.
- Usitni štapnim mikserom te vrati na vatru. Dodaj cimet te uz stalno miješanje kuhaj oko pola sata.
- Pripremi staklenke, nakon što si ih dobro oprala i posušila, stavi ih u pećnicu na 150 stupnjeva na oko 10 minuta.
- Džem ulijevaj u vruće staklenke te ih dobro zatvori i stavi u veliku posudu u kojoj ćeš ih dobro umotati krpama kako bi ostale tople.
- Džem ne sadrži puno šećera pa ga treba držati na tamnom i suhom mjestu i pojesti kroz nekoliko mjeseci.
Dobar tek!