Andrea iz Zagreba postala je kuharica tjedna sa svojim jesenskim džemom od bundeve. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepate, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 kg tikve
- 2 limuna
- 2 naranče
- 700 grama šećera
- 10 grama cimeta
Priprema:
- Oguli bundevu i nareži je na kockice, stavi u lonac i ulij vode da prekrije komadiće.
- Kada bundeva bude mekana, ocijedi je i usitni štapnim mikserom.
- Dodaj cijeđenu naranču i limun, šećer i cimet.
- Po želji možeš ubaciti i veliku žlicu meda.
- Sve kuhaj do željene gustoće.
- U međuvremenu, čiste staklenke možeš zagrijati u pećnici na manjoj temperaturi oko 20-ak minuta.
- Kad je smjesa gotova, ulij je i pusti da se ohladi.