Hrana Zdravi recepti 22. ožujka 2024.

Domaća pašteta od tune poslužena na toplom kukuruznom kruhu

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Domaća pašteta od tunjevine dobra je za svaku priliku kao predjelo, snack ili za doručak ili večeru. Za pripremu je dovoljno 15-ak minuta (ovisno koliko brzo sjeckate luk), a najbolje ju je poslužiti na kukuruznom kruhu zagrijanom u pećnici. Uz paštetu dobro idu zreli sirevi, masline ili kiseli krastavci.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedite ulje ili vodu)
  • žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • žlica do dvije maslinova ulja
  • 1 ili 2 režnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • glavica luka (sitno nasjeckana)
  • malo crvene slatke paprike (ona služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • sol
  • papar
  • žlica origana
  • žlica bosiljka
Možda te zanima... Domaća pašteta od tune kao izvor posebne vrste omega-3 masnih kiselina Hrana

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Servirajte u zdjelicu i za ukras pospite sušenim vlascem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.