Domaća pašteta od tunjevine dobra je za svaku priliku kao predjelo, snack ili za doručak ili večeru. Za pripremu je dovoljno 15-ak minuta (ovisno koliko brzo sjeckate luk), a najbolje ju je poslužiti na kukuruznom kruhu zagrijanom u pećnici. Uz paštetu dobro idu zreli sirevi, masline ili kiseli krastavci.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine (ocijedite ulje ili vodu)
- žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
- žlica do dvije maslinova ulja
- 1 ili 2 režnja češnjaka (ovisno o ukusu)
- glavica luka (sitno nasjeckana)
- malo crvene slatke paprike (ona služi da pašteta dobije ružičastu boju)
- sol
- papar
- žlica origana
- žlica bosiljka
Priprema: Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Servirajte u zdjelicu i za ukras pospite sušenim vlascem.