Domaća pašteta od tunjevine dobra je za svaku priliku pa i za blagdanski stol kao predjelo ili snack. Za pripremu je dovoljno 15-ak minuta (ovisno koliko brzo sjeckaš luk), a najbolje ju je poslužiti na kukuruznom kruhu zagrijanom u pećnici. Uz paštetu dobro ide zreli sir, masline ili kiseli krastavci.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
- žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
- žlica do dvije maslinova ulja
- 1 ili 2 režnja češnjaka (ovisno o ukusu)
- glavica luka (sitno nasjeckana)
- malo crvene slatke paprike (ona služi da pašteta dobije ružičastu boju)
- sol
- papar
- žlica origana
- žlica bosiljka
Priprema: Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Serviraj u zdjelicu i za ukras pospi sušenim vlascem.