Sastojci potrebni za ovu ukusnu i zdravu tortu koju možeš jesti i za doručak su: bademi, kokos, šećer od šećerne trske, kakao, Alpro napitak od kokosa. Nakon 30 minuta pečenja, unutrašnjost ostaje kremasta, a ako pečeš malo dulje, torta će biti više suha
Sastojci:
- 260 g mljevenih badema
- 40 g mljevenog kokosa
- 125 g šećera od šećerne trske
- 70 g kakao praha
- 1/2 žličice praška za pecivo (bez glutena)
- 250 ml Alpro napitka od kokosa
- 2 jaja
- 1 naranča
- 2 jušne žlice ribanog kokosa za ukras
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180° C.
- Pomiješaj suhe sastojke u velikoj zdjeli.
- Miješaj pjenjačom da bi uklonila grudice.
- Odvoji jaja pa dodaj žumanjke s Alpro napitkom od kokosa jednog po jednog u suhe sastojke.
- Miješaj dok ne bude glatko.
- Istuci bjelanjke dok ne budu čvrsti i lagano ih umiješaj u tijesto tako da dobiješ gustu smjesu.
- Uzmi namašćen lim za pečenje (ili upotrijebite papir za pečenje) i ulij smjesu u njega.
- Peci 30 do 35 minuta.
- Nakon 30 minuta pečenja, unutrašnjost ostaje kremasta, a ako pečeš malo dulje, torta će biti više suha.
- Naribaj koricu naranče.
- Izvadi čokoladnu tortu iz pećnice i pusti da se ohladi prije rezanja.
- Nareži tortu na jednake komade i posloži ih na tanjur s narančinom koricom i kokosovim pahuljicama.
Potraži još ukusnih recepata s Alpro napitcima.