Hrana Zdravi recepti 30. travnja 2018.

David Skoko otkrio nam je kako da meso bude sočnije

1/2
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mišel Tokić i David Skoko spremali su teletinu s kajmakom, a najhrabriji posjetitelji su se popeli na pozornicu i pokušali odgonetnuti koji se Podravka začini kriju u ovim vrhunskim jelima.

Dvoboj Chefova - Mišel Tokić vs. David Skoko

I David Skoko nam je opisao što je i kako pripremao.

- Radio sam svinjski but mariniran u pivi i senfu, začinjen sa dimljenom paprikom i punjen sa svježim rajčicama, popečenim feferonima i mladim lukom. To sam sve zapekao na roštilju i napravio sa strane umak od mladoga špinata i kajmaka.

S time sam prelio gotovo meso. Sa strane sam prepekao malo rajčica, lagano posoljenih s malo bosiljka i poslužio zapečeni kruh. Sve to iz glave kad sam.vidio sastojke. Iako ja u svom restoranu ne radim meso, snalazim se. Nije mi to nepoznanica kao da imam neki otpor prema tome. Ipak sam ja kuhar i volim kuhati - rekao je pa nastavio: 

- Uglavnom ne kuham po receptima. Uglavnom su to moji recepti po kojima kuham i tome težim kad radim nešto novo. Zatim to zapisujem da ne zaboravim, ali kad to napravite 10 do 15 puta postane vam rutina. Kuhanje je stvar inovativnosti jednim djelom, a rutine većim djelom - objasnio je. 

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da meso bude sočnije radite ga na jačoj vatri, ali kratko. Uvijek preporučujem gril otvorenog plamena radi okusa dima, zbog ugljena koji daje poseban "šmek". Birajte radije otvoreni vatru nego plinske ili električne štednjake. Svinjski but koji smo radili ima malo masnoće pa zato voli marinade koja će mu dati više sočnosti.

Takvo meso nikad ne bih radio u suhim marinadama, dakle samo sa začinima nego neka se on malo namače. Nemojte bježati od egzotičnih začina kao što su teriyaki, soja sos, fish sos. Oni pomažu i pojačavaju okuse jer sadrže glutaminat koji u prirodnom obliku dolazi prilikom fermentacije određenih grahorica tako da nemojte bježati od toga jer će dati malo drugačiji "kick" vašem roštilju - opisao je kako on to radi.

Napomenuo je da u kuhinji nema granica osim u našim glavama. - Nemam neki poseban razlog zašto sam odabrao to jelo, ja ionako sve doživljavam kroz hranu i mirise. Probao sam i protivnikovo jelo, odlično ga je spremio, jako ukusno. Ideju je realizirao do kraja - rekao je David Skoko nakon dvoboja.

Otkrio je kako će Show Cookingu spremiti otkošteni janjeći but sa zapečenom palentom uz umak od milerama i pečenih paprika. Uz to će servirati mlade listove maslačka i zapečeni radič

Možda te zanima... Zabava na Chill & Grill festivalu na Bundeku se nastavlja uz Mangroove Hrana Možda te zanima... Chill out zone na festivalu Chill & Grill na Bundeku Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.