Sudionica izbora za top-kuharicu jeseni, koja je čak ušla u uži krug sa svojim receptom za pitu s vrganjima, Tamara Novaković iz Karlovca ponovno je postala kuharica tjedna, ali ovaj put sa slatkim receptom za hladne zimske dane. Isprobaj i ti njezine čokoladne tartufe s mirisnim kardamom
Odlične kuglice afrodizijačkih svojstava, s dva sastojka koji će pobuditi osjetila i ugrijati te u hladnim, zimskim danima - tamna čokolada i mirisni kardamom!
Sastojci:
- 130 ml sojinog vrhnja
- 1/2 žličice mljevenog kardamoma
- 2 žličice maslaca
- 250 g tamne čokolade (najmanje 70 posto kakaa)
- gorki kakao prah + 1/2 žličica mljevenog kardamoma-za uvaljati kuglice
Priprema:
- Na srednje jakoj vatri ugrij sojino vrhnje skoro do vrenja pa ukloni s vatre.
- Dodaj čokoladu natrganu na kockice, maslac i 1/2 žličice kardamoma. Sve dobro izmiješaj da se čokolada rastopi i masa potpuno sjedini.
- Izlij u manji pleh pa ostavi u hladnjaku na najmanje 2 sata - neka se dobro ohladi.
- Od ohlađene smjese rukama oblikuj kuglice pa ih uvaljaj u kakao prah pomiješan s 1/2 žličice kardamoma. Po želji ih možeš uvaljati i u mljevene bademe ili kokos.