Antonija Milić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za čokoladnu roladu od jagoda. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica proljeća!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 200 grama jagoda
- brašno
- 3 jaja
- 1 jušna žlica mljevenih lješnjaka
- 1 jušna žlica gorkog kakaa
- smeđi šećer
- 200 ml bademovog mlijeka
- 300 grama tamne čokolade
- 200 grama maslaca
- Priprema:
- Za tijesto miksaj jaja, 1 jušnu žlicu šećera, 1 jušnu žlicu brašna i lješnjaka te jednu jušnu žlicu gorkog kakaa i smeđeg šećera.
- Stavi na papir za pečenje i peci 10 minuta na 200 stupnjeva.
- Pažljivo odvoji od papira i zarolaj u kuhinjsku krpu. Za kremu, u bademovu mlijeku zakuhaj 2 jušne žlice brašna, 2 jušne žlice smeđeg šećera te u tome otopi tamnu čokoladu.
- Ostavi da se ohladi pa izmiksaj s maslacem. S kremom premaži biskvit, na prvi dio biskvita po cijeloj dužini stavi na kremu nasjeckane jagode pokapane limunovim sokom i zarolaj u roladu. Ostavi nekoliko sati u hladnjaku pa uživaj u čokoladnoj roladi s jagodama.