Jadranka Lujić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za jesenski cheesecake od jabuka i cimeta. Jadrankin recept deseti je i posljednji recept u natječaju 'Kuhaj u ritmu' jeseni koji može osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo
Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.
Cejlonski cimet - najbolji jesenski začin
Jadrankin najdraži jesenski začin je cejlonski cimet jer kaže da svojim blagotvornim učinkom na organizam i posebnim okusom nadmašuje sve ostale začine.
Sastojci:
- 450 g zobenih keksića
- 150 g maslaca
- 50 g lješnjaka
- 450 g sirnog namaza
- 1 jaje
- 1 žličica vanilije
- 2 žlice brašna
- 5 žlica meda
- 400 g jabuka
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Samelji kekse, pomiješaj ih s maslacem i zapeci u kalupu za tortu 10 minuta.
- Oguli jabuke, nasjeckaj ih na kockice te omekšaj na laganoj vatri s maslacem, cimetom i dvije žlice meda.
- Pomiješaj sir, ostatak meda, brašno, jaje i vaniliju.
- Sitno nasjeckaj lješnjake.
- Kremu od sira nanesi na biskvit, prekrij jabukama i pospi lješnjacima.
- Peci 30 minuta pa dobro ohladi prije posluživanja. Dobar tek!
Komentar Zdrave Krave: Jadranka je svoj omiljeni jesenski začin - cimet, lijepo uklopila u recept. Poznata je stvar da cheesecake i nije najlaganiji kolač, ali Jadranka ga je svojim izborom namirnica, npr. zamijenila je šećer medom, učinila zdravijim.