Hrana 11. ožujka 2013.

Čaša ružičastog vina za tvoje zdravlje

Uspravna_1
1/10
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Udruga ''WOW - žene i vino'' na edukativan i zabavan način obilježila je Međunarodni Dan žena organizirajući Pink Day - prvi međunarodni festival ružičastih vina. U okviru festivala priređena je i humanitarna akcija namijenjena Autonomnoj ženskoj kući. Sve o festivalu doznaj u fotoreportaži

Stotinu ružičastih privjesaka za Autonomnu žensku kuću

Prvi međunarodni festival ružičastih vina - Pink Day održan je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, čime je udruga ''Women On Wine'' (WOW) na originalan način obilježila Međunarodni Dan žena 8. ožujka. Udruga ''WOW-žene i vino'' idejni je pokretač i organizator festivala posvećenog ružičastom vinu, ženama i njihovom zdravlju.

U okviru Pink Daya priređena je i humanitarna akcija namijenjena Autonomnoj ženskoj kući. Ovu humanitarnu akciju podržao je i poznati dizajner Karim Rashid koji je poklonio stotinu ružičastih privjesaka koje su kupovali posjetitelji festivala i na taj način izrazili svoju potporu Autonomnoj ženskoj kući, nevladinoj udruzi čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene koje su preživjele zlostavljanje.

Raznolik i edukativan program

Sam program festivala bio je vrlo raznolik te su se posjetiteljima nudile vinske degustacije i raznolike radionice i edukativna predavanja. Posjetitelji su mogli saznati sve o utjecaju vina na zdravlje, sljubljivanju čokolade i ružičastog vina te pjenušca i sirove hrane. Radionice su predstavile ružičasta vina i pjenušce na zabavan i edukativan način, a na radionici koju je vodio sommelier Siniša Škaberna sudionici su mogli degustirati ružičasto vino uz dvije različite vrste hrane te iznositi svoje dojmove o okusima. Na jednoj od radionica posjetitelji su mogli isprobati razliku u okusima između dalmatinskog i istarskog rosé-a, a radionicu su vodili vinari Magdalena Senjković i Bruno Trapan.

Posjetitelji su mogli prisustvovati i predstavljanju knjige Iaiae Caputo ''Žene nikad ne stare'' te izložbi čaša Gordane Drinković ''Staklo, moje drugo tijelo''. Festival je zabilježio izuzetno dobru posjećenost, a na festivalu je sudjelovalo više od pedeset izlagača i predstavilo više od dvije stotine ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.