Kao šesti recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo iznenađenje u bundevi Ivane Spudić. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se
Svaki recept tjedna komentirat će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.
Svoj recept pošalji ovdje.
Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.
Sastojci:
- manja hokaido bundeva
- sitni grah crni
- začini po želji
- luk
- paprika
- patlidžani
- mljeveno meso
- kukuruz
- umak od rajčice
Priprema:
- Prodinstanom mljevenom mesu na luku dodaj začine, papriku, patlidžane i malo chillija.
- Podlijevaj vodom i umakom od rajčice, a pretkraj dodaj kuhani crni sitni grah i kukuruz.
- Neka se sve dinsta dok se ne prožmu okusi.
- U očišćenu hokaido bundevu stavi nadjev i sve stavi u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko pola sata s pokrovom od bundeve, a zatim sve još peci 10 minuta bez pokrova da nadjev dobije koricu.
Komentar Marijane Kuduz suradnice GoGreen tržnice
Kad je u receptu kraljica jeseni, bundeva, onda se zna da je to pravo jelo za hladne dane. Odlična i maštovita ideja da se iskoristi sočna bundeva za jelo, ali i kao divna dekoracija. Ova kombinacija namirnica će te fino zasititi i zagrijati tijelo što je potrebno za nadolazeće niske temperature. Također, ovakvo jelo traži i malo jače začine pa će se chilli paprika i razne kombinacije papra savršeno uklopiti. Kao malo laganiji dodatak ovom jelu preporučujem neku sezonsku salatu ili prilog od kuhanog prosa ili kvinoje.
Zanima te više o GoGreen tržnici?