Hrana 01. prosinca 2014.

Chilli bundeva punjena povrćem

Bund-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kao šesti recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo iznenađenje u bundevi Ivane Spudić. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se

Svaki recept tjedna komentirat će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.

Svoj recept pošalji ovdje.

Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.

Sastojci:

  • manja hokaido bundeva
  • sitni grah crni
  • začini po želji
  • luk
  • paprika
  • patlidžani
  • mljeveno meso
  • kukuruz
  • umak od rajčice

Priprema:

  1. Prodinstanom mljevenom mesu na luku dodaj začine, papriku, patlidžane i malo chillija.
  2. Podlijevaj vodom i umakom od rajčice, a pretkraj dodaj kuhani crni sitni grah i kukuruz.
  3. Neka se sve dinsta dok se ne prožmu okusi.
  4. U očišćenu hokaido bundevu stavi nadjev i sve stavi u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko pola sata s pokrovom od bundeve, a zatim sve još peci 10 minuta bez pokrova da nadjev dobije koricu.

Komentar Marijane Kuduz suradnice GoGreen tržnice

Kad je u receptu kraljica jeseni, bundeva, onda se zna da je to pravo jelo za hladne dane. Odlična i maštovita ideja da se iskoristi sočna bundeva za jelo, ali i kao divna dekoracija. Ova kombinacija namirnica će te fino zasititi i zagrijati tijelo što je potrebno za nadolazeće niske temperature. Također, ovakvo jelo traži i malo jače začine pa će se chilli paprika i razne kombinacije papra savršeno uklopiti. Kao malo laganiji dodatak ovom jelu preporučujem neku sezonsku salatu ili prilog od kuhanog prosa ili kvinoje.

Zanima te više o GoGreen tržnici?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.