Ana Borac iz Zagreba poslala nam je svoj recept za krafne s džemom od jagode i tako posljednja ušla u izbor za kuharicu zime! Uskoro počinje glasovanje za kuharicu zime gdje ćeš i ti moći sudjelovati i dati glas svojoj omiljenoj kuharici i receptu
Pročitaj više o projektu "Kuhaj u ritmu zime", a kako pripremiti ukusne krafne s džemom od jagode saznaj ovdje.
Svježe je najbolje za organizam
Ana ima 22 godine, studentica je četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu, a bavi se i suvremenim plesom te volontira u struci. U slobodno vrijeme se voli družiti s prijateljima, pročitati dobru knjigu, voziti bicikl i naravno, kuhati.
'Volim isprobavati nove recepte te praviti kolače - koje volim i jesti', kaže Ana koja je već u djetinjstvu i obiteljskom domu osvijestila važnost kuhanja i prehrane u skladu s godišnjim dobima.
'Prednost dajem svježim i sezonskim namirnicama jer su najbolje za naš organizam. Također, ljeti volim pripremati laganije obroke, dok je u hladnije vrijeme na mom stolu ipak nešto masnija hrana', otkriva.
Ana zimi najradije kuha različita variva, sarmu, umake te meso s prilogom, a najviše uživa u kiselom kupusu, poriluku i gljivama. Naravno, priprema i različite slastice.
Domaće je domaće!
'Volim se zdravo hraniti jer znam da tako doprinosim svom zdravlju, a i osjećam se bolje. Zato nastojim koristiti svježe voće i povrće te cjelovite žitarice, dok izbjegavam prerađenu hranu', kaže Ana koja kao najdraže namirnice izdvaja perad, ribu, povrće i sezonsko voće.
Recept s kojim je postala kuharica tjedna, krafne s džemom od jagode Ana je izabrala jer se radi o poslastici koju svi vole, posebno dok su krafne svježe i tople. 'Iako se mogu kupiti na svakom koraku, ovakve krafne ipak su posebnog okusa - domaće je domaće', ističe Ana.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Ana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Anu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Ani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.