Eko 21. prosinca 2016.

Psi vam poručuju: 'Ne bacajte petarde. Bacajte kobase!'

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zar zaista želimo da naši ljubimci provode blagdane uplašeni? A što li je tek s onim psima koji nemaju krevet ispod kojih se mogu sakriti, koji najstresnije dane provode vani na ulici?

Topla inicijativa pesoljubaca koji su ove godine odlučili napraviti dobro djelo i proširiti svijest o tome koliko petarde štete našim dlakavim ljubimcima. Volimo pse i volimo blagdane. I psi i blagdani nas usrećuju. No, kako je zapravo psima za vrijeme blagdana?

Strašna buka plaši naše ljubimce

 

Najčešće se dršćući od straha skrivaju negdje pod krevetom, u kupaonici, pod stolom... Pronalaze neko sigurno mjesto u koje se sklupčaju kada su uplašeni pucnjavom petardi. Oni ne shvaćaju da ta, njima straaašna, buka nije opasna, da je samo privremena i zapravo vid zabave nekih od nas.

Naši ljubimci su naši najbolji prijatelji

 

Zar zaista želimo da naši ljubimci, za koje tako često govorimo da su naš najbolji prijatelji, provode blagdane uplašeni i pod stresom? A što li je tek s onim psima koji nemaju krevet ispod kojih se mogu sakriti, koji te, njima najstresnije dane, provode vani na ulici?

Jesu li psi slični svojim vlasnicima?

Skupina ljubitelja pasa iz kreativne agencije iZone odlučila je pružiti šapu u znak podrške čovjekovom najboljem prijatelju u ova blagdanska vremena. Osmislili su ovu inicijativu kako bi pružili priliku i psećim glasovima da ih se čuje! Serijom fotografija pasa s porukama o tome kako oni preživljavaju ova blagdanska vremena i kako pucnjevi petardi utječu na njih, ovi pesoljupci skreću pažnju na lako rješiv problem – ne bacajte petarde.

Sada, kroz ovu inicijativu, svi imamo priliku zalajati protiv korištenja pirotehnike. Fotografirajte svog psa s porukom što misli(te) o petardama, postavite ju na web www.bacajte-kobase.hr i pomognite da i naši četveronožni prijatelji uživaju u blagdanskim danima onako kako zaslužuju.

Inicijativu možete podržati već i lajkom na Facebooku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.