Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Već godinama koristim za čišćenje sanitarija mješavinu bijelog octa i malo deterđenta za suđe.Rezultat je jako dobar, nema kamenca na slavinama, a keramika je sjajna.
Kom mene je alkoholni ocat zakon...stavljam ga i umjesto omekšivaća u mašinu za veš, napravila sam otopinu od 2/4 alk.octa, ostatak vode uz dodatak par kapi negog od eteričnih ulja ( najčešće lavanda ) i rezultati su fenomenalni. Također ga
…prikaži još! koristim i za čišćenje kupaone, od pločica do slavina-jako sam zadovoljna..pogotovo što mi tuš kabina sjaji bez po muke :-)
nema toga što alkoholni ocat i soda bikarbona neće očistiti i osvježiti. uvijek imama pri ruci bočicu sa špricom, a u njoj mješavinu octa, sode i vode. samo pošpricam i nakon nekoliko minuta obrišem spužvicom i sve se sjaji.
SVAKODNEVNO KORISTIM ALKOHOLNI OCAT I SODA BIKARBONU SA ETERIČNIM ULJIMA KAO OMEKŠIVAČ I RUBLJE JE ZAISTA MEKANO.A BOČICU SA ŠPRICOM KORISTIM U KOMBINACIJI SA OCTOM I SODABIKARBONOM ZA ČIŠĆENJE SANITARIJA I PROTIV KAMENCA, REZULTAT JE SUPER, SVE SE SJAJI, A
…prikaži još! IZUZETNO EKOLOŠKI I K TOME ZDRAVO!!!A TU JE I LIMUN KOMBINACIJA, TAKO DA SVE BLISTA, PONEKAD KUPIM I ECOVER PROIZVODE JER OBOŽAVAM VEĆ GODINAMA I JAKO SAM ODUŠEVLJENA SA BIO I BIO TRGOVINAMA!SAMO NAPRIJED!!!HVALA VAM NA INOVACIJAMA!
Da ne ponavljam alkoholni ocat i čudotvorna soda bikarbona u svom kućanstvu za čišćenje puno koristim i limun,a naročito koricu! Provjereno sve blista!
limun,limun i limun...ujutro nataste iscijeđen u čaši vode za imunitet,za pranje daske za rezanje, dobro ju natrljam pa isperem i naravno za upijanje neugodnih mirisa u hladnjaku..
Kad sam bila mala uvijek bi mi stan smrdio jer bi mama sve prala u alkoholnom octu. A sada kada i ja živim samostalno počinjem sve više voljeti miris octa jer znam koliko mi bakterija ukloni i upije ostalih neugodnih
…prikaži još! mirisa po stanu! Za 4 kn u konzuma najbolje sredstvo za čišćenje definitivno! :) Inače, mlada sam i voljna naučiti kako dobro ekološki očistiti stan!
Nema gorega od mirisa teškog sanitara (poput Domestosa) koliko je efektivan, toliko je i ne ekološki prihvatljio, opasno po zdravlje. Najradije u svom domačinstv koristim ocat,limun,ulje čajevca i sodu bikarbonu. Blistav pogled na vrt kroz prozor definitivno postignem toplom vodom
…prikaži još! i octom. Kuhinjske površine i kupaonic čistim sa limunom i čajevcem, osim što odlično uklanja kamenac, dezifinciraju se sve porvršine, nema neugodnih mirisa/isparavanja i straha da ću naštetiti zdravlju ukoliko udahnem pare. U perilicu posuđa, umjesto tekućine za sjaj stakla, stavim malo octa..probajte :-)
Ja u svom domu sve čistim otpadnim enzimom (https://themajka.com/otpadni-enzim-cudotvorna-otopina-t1789.html) kore naranče i limuna i ostaci od povrća se stave u vodu sa smeđim šečerom i tri mjeseca stoje na toplome i stvara se otpadni enzim koji se može koristiti za
…prikaži još!i za čisćenje,pranje za sve....najzdravije je tako jel imam malu bebu i nije skupo jer se radi od ostataka bilja i voća .
Svoj dom najbolje očistim strojem na paru s kojim ukljanjam apsolutno sve nečistoće, skidam kamenac, čistim tepihe, madrace, klima-uređaje... Čišćenje parom je za mene pravo otkriće! Osim toga, otkrila sam i da se kamenac sa slavina i vrata tuš-kabine vrlo
…prikaži još! jednostavno skida alkoholnim octom. Smrdljiva i otrovna sredstva za čišćenje više niti ne gledam u trgovini.
Nedavno sam otkrila savršeno sredstvo za čišćenje: u staklenku uliti alkoholni ocat i kore agruma. Zatvoriti, staviti na hladno, tamno mjesto i za 2 tjedna imate mirisno, učinkovito i prirodno sredstvo za pranje i čišćenje svih površina u kući...Uz ovo
…prikaži još! nezaobilazna je soda bikarbona za čišćenje perilica( u kombinaciji s octom )
Godinama koristim otopinu sode bikarbone,limuna i alkoholnog octa,za čišćenje sudopera i općenito kuhinje.Ponekad umjesto limunovog soka koji mi je malo ljepljiv, stavim nekoliko kapi nekog eteričnog ulja.Sodu bikarbonu koristim za većinu kućanskih poslova,od pranja rublja,pranja drvenih daski za rezanje ili čišćenja hladnjaka
kao i wera, koristim tu 'otopinu' octa, limunovih kora i cvjetića lavande... procijedim prije upotrebe, naravno, umočim svoju krpicu i sve u kući blista i miriše! osim toga, u kupaonici i na sudoperu po potrebi čistim sodom bikarbonom, na koju
…prikaži još!ju nakapam limunov sok ili alk.ocat...
i dalje mi je subota ujutro najdraže vrijeme za čišćenje, a od ovih kombinacija nema boljeg mirisa. to već i moja djeca znaju pa kad krenem malo frnje nosiće, ali na kraju smo svi zadovoljni efektom.
sva ta sredstva se mogu koristiti i za brisanje ormarića od prašine, dezinfekciju cijele kuhinje, kupivone ;) i svih podova. u perilice treba s vremena na vrijeme dodati octa ili sode - višestruko djelovanje - smanjuje stvaranje kamenca, a rublje bude bijelije i mekše, ili posuđe blistavije
ecover nisam koristila niakd, jer ne živim u gradu pa ne znam gdje bih ga našla, nisam ni znala da postoji (zato bih ga voljela isprobati)
hvala svima vama koji ovdje pišete članke, i svima koji ostavljaju komentare, jer tako pomažemo jedni drugima i našoj planeti
U bocu s raspršivačem ulijte 125 mililitara bijelog octa. Dodate isto toliko vode i četvrtinu žlice prirodnoga tekućeg sapuna za pranje posuđa. Dodate i po četvrtinu žlice eteričnog ulja lavande i eteričnog ulja limuna. Dobro promućkate prije nego što poprskate
…prikaži još! površine. Hladnjak je dobro povremeno iznutra prebrisati krpom na koju ste stavili malo sode bikarbone i limunova soka. To će ga očistiti, ali i dobro je držati u posudici sode bikarbone jer tako kupi mirise i onda hrana ne povuče druge mirise hrane. Drveni namještaj ispolirajte pomoću 2 dcl maslinovog ulja u koje ste dodali 2 žlice soka od limuna. To protresete nanesite pamučnom krpom. Dobro ispolirajte.
Prihvati izazov i osvoji Ecover pakete!
Komentari 16
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.