Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ja vec dvije godine ne jedem bijeli secer.Iskljucivo koristim STEVIU.Prve godine nisam bila u mogucnosti u Holandiji je nabaviti,tako da sam to morala ciniti iz Belgije alinije mi zao ni truda niti novca.Svakome bi taj secer preporucila. Bijelo brasno isto
…prikaži još!o ne koristim samo,mijesam sa heljdinim,razovnim i zobenim.Ne znam sta je razlog ,ali kad koristim proizvode (cak i koje sama spremim)od iskljucivo bijelog brasna,ja postajem jako troma i samo mi se spava.Jednostavno osjecam se umrtvljeno.
Krajem prošle godinesam lagano počela zamijenjivati bijeli šećer sa stevijom, sad na početku i suprug i ja sve napitke sladimo stevijom, a slijedeći korak su kolači :-).
Izazov je stvarno odličan!
Ja steviju koristim u kavi i caju i super mi je, al nikako da pocnem koristiti u kolacima jer se bojim da necu uspit odredit koliko stevije stavit, i ocu li uopce dobiti tijestu/kremu gustoce kakva bi trebala bit
Bijeli šećer ne konzumiram već jako dugo. Sve napitke zaslađujem sa umjetnim zaslađivačem u tableticama. Ili koristim za jela koje konzumiram prirodni med.
i kod nas se prije par mjeseci udomaćila stevija za kavu i čaj, ali isto kao i ostale cure nikako da krenem na sljedeći korak. Na proljeće ju planiram kupiti i posaditi u vrt, pa sama sušiti listiće - da
…prikaži još! vidimo kako će funkcionirati ta varijanta :)
ja definitivno želim se poćeti zdravo hraniti neosjećam se dobro od nove godine se osjećam napuhano i nelagodno voljela bih izbacit bijeli šećer i poćeti koristiti SteSweet stevije, zdrave i prirodne alternative šećeru
ja sam vec na neki nacin zapocela zivjeti zivot bez bijelog secera, ali ne u potpunosti, tako da ce mi savjeti dobro doci. takodje na gluten free dijeti sam upoznala jedan novi zivot, cinjenica je da ne primjenjujem gluten free
…prikaži još!e dijetu u potpunosti kao sto nazalost moraju oboljeli od celijakije, dakle nije da bas ne pojedem nista sa glutenom ili da obracam paznju ima li glutena u tragovima i slicno, ali 3 mjeseca jedem bezglutenski hljeb (koji sama spravljam), tjesteninu, domace bezglutenske njoke, poham sa bezglutenskim brasnom itd i vjerujte da se osjecam super, nedavno sam jedan vikend jela "normalno" bijeli hljeb, cevape u bijeloj lepini, pitu od bijelog brasna itd i vjerujte da sam se osjecala lose, kao da jedem "kamenje", toliko me taj viken hrana "opteretila". Uz to izgubila sam i na kilazi (iako to ja nisam htjela niti trebala ali krvna slika i proteinogram su mi super)
U novu godinu bez bijelog šećera!
Komentari 14
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.