Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
osobn, mislim da svatko za sebe treba naći što mu najviše odgovara, i što se prehrane tiče i svega ostaloga. Netko će cijeli život piti vino poslije ručka i živjet će 100 godina, a netko ne podnosi alkohol,Bitno je u
…prikaži još! svemu imati mjeru, i ako nešto volimo, pojesti to u maloj količini, a ne pojesti hrpetinu svega, isto se radi i o zdravoj prehrani. AKo se najedemo do daske, najzdravijeg i najprirodnijeg, nije dobro....Dakle, svi bi mi trebali najviše slušati potrebe vlastitog tijela. I ja se još uvijek mučim sa time, ali ne posustajem....
potpuno se slažem u pronalaženju mjere i umjerenosti u svemu.
ali mislim da su gluposti usporedbe s 'našim starima', naši i njihovi životi se potpuno razlikuju u svemu. stoga trebamo živjeti u skladu s današnjim pretpostavkama.
@ Smijulica. To što se neke dijete temelje samo na jednom sastojku ne znači da su zdrave. Štoviše, većina djeta je poprilično ne-izbalansirana. Sigurno si naišla na hrpu naslova koji govore kako su dijete nezdrave. A meso, pogotovo crveno i
…prikaži još! u onim količinama u kojima se u hrvatsoj konzumira donosi više štete nego koristi. Zato su i toliko poražavajuće brojke o ljudima s kardiovaskularnim problemima te sve više pretilih. Zasigurno ne jer su se uhvatili žvakanja brokule. XD Meso bi se trebalo svesti na manje porcije i rijeđu konzumaciju.
@LaraB - Lara, danas se pokušava podvaliti svakava 'zdrava' hrana ili 'prirodna' te hrpa 'prirodnih' šampona ili ostale kozmetie i slično. No kako ćeš uvijek znati da usitinu proizvodi jesu eko je tako da na njima tražiš oznake koje su mogli 'zaraditi' samo ako su im ti proizvodi testirani u službenim 'institucijama'. Npr. postoji hrvatsi znak za eko, a to je zeleni krug u kojemu piše EKO a okolo njega HRVATSKI PROIZVOD. Drugim riječima, onaj tko ima taj znak je morao dati svoj proizvod na testiranje i morao proći pozitivno. A ostali proizvodi koji mogu imati svašta napisano, nemaju nikakvu garanciju iza tih riječi. Također postoji i njemački znak za eko koji se dosta pojavljuje u Hrvatsoj ali sam ja nažalost zaboravila kako izgleda.
Jesti npr. pršut svaki dan, nije normalno... kao što nije normalno ništa s čim se pretjeruje... Non stop su tu neka istraživanja po kojima nije ovo-ono zdravo, po tom bi trebali samo udisati zrak...na koncu i on je zagađen... To
…prikaži još! su sve gluposti... treba samo biti umjeren u svemu... Moja baka je cijeli život jela hranu pripremljenu na svinjskoj masti i umrla je bez grama celulita u poznim godinama... toliko o "zdravoj" hrani...
istina je da se ne treba držat svakog naslova o zdravom životu ko pijan plota, ali ja sam sigurna da je tvoja baka imala potpuno drugačiji život nego što ga imaju danas ljudi. moja nona je isto jela stalno njoke
…prikaži još! i tjestenine s mesnim gulaševima pa ima 80 godina i zdrava je. moj tata ima 50 godina i hranio se slično ko nona i prije 2 godine je imao srčani. i šta sad? ima hrpu 'primjera iz sela'. reći da zdrava prehrana i uspoređivanje nezdrave hrane s zagađenim zrakom je prava relativizacija svega. mislim ono, sve igra ulogu i hrana i stres i okoliš. ali ja za sada nisam čula da je netko umro od disanja zraka dok se svaki dan umire zbog loših prehrambenih navika. naše bake i none su jele svoje meso od svojih životinja a čak i ako nisu zasigurno nije bilo puno sranja kao danas.
nema veće gluposti od tvrdnje da zdrava prehrana nema veze s zdravljem.
Pršut,meso hej ljudi pa sve to nije zdravo!!????, još da tome dodam malo vina .Ajdmo se vratit par godina u natrag kad je to ljudima bila skoro pa osnovna namjernica jela i pića.Ljudi tad nisu skoro nista imali osim ono
…prikaži još! što im je doma naraslo i što su doma uzgojili pa su još i dan danas živi,vedri ,i puno njih zdraviji i optimističniji od nas mlađe generacije. A nas sad uče da to sve nije dobro
što se tiče toga kako su naši stari jeli sve,pa svejedno dugo živjeli,treba uzeti jednu važnu razliku-kad bi se naši stari najeli šunke i čvaraka,nakon toga bi se dobro oznojili u polju;a danas se ljudi najedu pršuta i slanine pa
…prikaži još! zalegni tv.čuj,možeš se ti hraniti nezdravo i doživiti stotu,ali to su iznimke,a ne pravila
Pršut nije ni zdrav ni prirodan
Komentari 11
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.