Pršut nije ni zdrav ni prirodan

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    LaraB
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:52

A što je s ekološki uzgojenim pršutom? Tko zna, da li je Mavrovićevo meso stvarno eko?

• Default avatar -
    Smijulica

Zašto se onda neke dijete temelje samo na mesu??? Ispada da se mi koji jedemo meso skroz nezdravo hranimo...

• Default avatar -
    inan

@ Smijulica. To što se neke dijete temelje samo na jednom sastojku ne znači da su zdrave. Štoviše, većina djeta je poprilično ne-izbalansirana. Sigurno si naišla na hrpu naslova koji govore kako su dijete nezdrave. A meso, pogotovo crveno i u onim količinama u kojima se u hrvatsoj konzumira donosi više štete nego koristi. Zato su i toliko poražavajuće brojke o ljudima s kardiovaskularnim problemima te sve više pretilih. Zasigurno ne jer su se uhvatili žvakanja brokule. XD Meso bi se trebalo svesti na manje porcije i rijeđu konzumaciju.

@LaraB - Lara, danas se pokušava podvaliti svakava 'zdrava' hrana ili 'prirodna' te hrpa 'prirodnih' šampona ili ostale kozmetie i slično. No kako ćeš uvijek znati da usitinu proizvodi jesu eko je tako da na njima tražiš oznake koje su mogli 'zaraditi' samo ako su im ti proizvodi testirani u službenim 'institucijama'. Npr. postoji hrvatsi znak za eko, a to je zeleni krug u kojemu piše EKO a okolo njega HRVATSKI PROIZVOD. Drugim riječima, onaj tko ima taj znak je morao dati svoj proizvod na testiranje i morao proći pozitivno. A ostali proizvodi koji mogu imati svašta napisano, nemaju nikakvu garanciju iza tih riječi. Također postoji i njemački znak za eko koji se dosta pojavljuje u Hrvatsoj ali sam ja nažalost zaboravila kako izgleda.

• Default avatar -
    ninaO

Jesti npr. pršut svaki dan, nije normalno... kao što nije normalno ništa s čim se pretjeruje... Non stop su tu neka istraživanja po kojima nije ovo-ono zdravo, po tom bi trebali samo udisati zrak...na koncu i on je zagađen... To su sve gluposti... treba samo biti umjeren u svemu... Moja baka je cijeli život jela hranu pripremljenu na svinjskoj masti i umrla je bez grama celulita u poznim godinama... toliko o "zdravoj" hrani...

• Default avatar -
    inan

istina je da se ne treba držat svakog naslova o zdravom životu ko pijan plota, ali ja sam sigurna da je tvoja baka imala potpuno drugačiji život nego što ga imaju danas ljudi. moja nona je isto jela stalno njoke i tjestenine s mesnim gulaševima pa ima 80 godina i zdrava je. moj tata ima 50 godina i hranio se slično ko nona i prije 2 godine je imao srčani. i šta sad? ima hrpu 'primjera iz sela'. reći da zdrava prehrana i uspoređivanje nezdrave hrane s zagađenim zrakom je prava relativizacija svega. mislim ono, sve igra ulogu i hrana i stres i okoliš. ali ja za sada nisam čula da je netko umro od disanja zraka dok se svaki dan umire zbog loših prehrambenih navika. naše bake i none su jele svoje meso od svojih životinja a čak i ako nisu zasigurno nije bilo puno sranja kao danas.
    nema veće gluposti od tvrdnje da zdrava prehrana nema veze s zdravljem.

• Default avatar -
    Andrija

osobn, mislim da svatko za sebe treba naći što mu najviše odgovara, i što se prehrane tiče i svega ostaloga. Netko će cijeli život piti vino poslije ručka i živjet će 100 godina, a netko ne podnosi alkohol,Bitno je u svemu imati mjeru, i ako nešto volimo, pojesti to u maloj količini, a ne pojesti hrpetinu svega, isto se radi i o zdravoj prehrani. AKo se najedemo do daske, najzdravijeg i najprirodnijeg, nije dobro....Dakle, svi bi mi trebali najviše slušati potrebe vlastitog tijela. I ja se još uvijek mučim sa time, ali ne posustajem....

• Default avatar -
    konac

Pršut,meso hej ljudi pa sve to nije zdravo!!????, još da tome dodam malo vina .Ajdmo se vratit par godina u natrag kad je to ljudima bila skoro pa osnovna namjernica jela i pića.Ljudi tad nisu skoro nista imali osim ono što im je doma naraslo i što su doma uzgojili pa su još i dan danas živi,vedri ,i puno njih zdraviji i optimističniji od nas mlađe generacije. A nas sad uče da to sve nije dobro

• Default avatar -
    megilulu

@konac-slažem se! uživaš u njemu-oslobađa serotonin! kao čokolada:) Naravno odnosi se na umjerene količine.

• Default avatar -
    inan

potpuno se slažem u pronalaženju mjere i umjerenosti u svemu.
    ali mislim da su gluposti usporedbe s 'našim starima', naši i njihovi životi se potpuno razlikuju u svemu. stoga trebamo živjeti u skladu s današnjim pretpostavkama.

• Default avatar -
    maychy

>Mozda nije ni zdrav ni prirodan ali je jaaako ukusan. . . I znam da cu ga i dalje nastavit jesti. . .

sanjin003

što se tiče toga kako su naši stari jeli sve,pa svejedno dugo živjeli,treba uzeti jednu važnu razliku-kad bi se naši stari najeli šunke i čvaraka,nakon toga bi se dobro oznojili u polju;a danas se ljudi najedu pršuta i slanine pa zalegni tv.čuj,možeš se ti hraniti nezdravo i doživiti stotu,ali to su iznimke,a ne pravila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani