Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Najdraže mi je kada, nakon zamornog cjelodnevnog branja maslina, svakom ukućanu dam jednu kanticu i uputim ih da beru maginje pola sata. Maginja se nakupi, ja napravim mermeladu i svatko dobije bar jednu teglicu domaće meremelade :) Čisto i zdravo iz prirode!
Najdraža aktivnost moje sestre je na zapuštenoj ili praznoj zemlji oko zgrada ili kuća stvoriti mali vrt u kojem nakon čišćenja sadi cvijeće, ukrasno bilje i grmlje te poneku voćku. To joj uvijek uspije pa se svi uređenom vrtu i
…prikaži još! biljkama dive. Ona obožava saditi sve biljke i tako se rekreira, pogotovo tijekom godišnjeg odmora. A te biljke... ja zalijevam i uživam, kao i drugi,gledajući ih.
OBOŽAVAM VRTLARICU I NJENE EMISIJE KOJE UREDNO GODINAMA PRATIM.U NJENOJ BLIZINI ,NALAZI SE I NAŠ VRT KOJEG S LJUBAVLJU RADIMO.VEĆ U VELJAČI MJESECU SIJEMO PARADAJZ I PAPRIKU U POSUDE KOJE U NAŠEM STANU STOJE NA DASCI ISPOD PROZORA I LIJEPO
…prikaži još!O USPJEVAJU, A KOJE VEĆ U ČETVRTOM MJESECU STAVLJAMO NA VRT.I UVIJEK NAM USPIJU SADNICE KOJE NADOPUNJUJEMO S JOŠ RAZLIČITOG POVRĆA.NAJLJEPŠA SU MI RANA JUTRA I VEČERI KAD ZALIJEVAM I PRIČAM SA BILJČICAMA DA MI JOŠ LJEPŠE RASTU I DAJU PUNO PREDIVNIH,ZDRAVIH I UKUSNIH PLODOVA.VOLJELA BI IMATI TU KNJIGU, AKO MI SE POSREĆI!!!PUNO HVALA!!!
obožavamo sve aktinosti vezane uz vrt, ne mogu izdvojiti niti jednu posebno. nekada je dovoljno samo otići do vrta i uz neki omiljeni napitak gledati kako biljke rastu, pogotovo nakon kiše, to me strašno opušta, doživljaj neprocjenjiv...
Uff, koja mi je najbolja aktivnost u vrtu? Hmm, pa sigurno onaj dio kada ubireš to što si marljivo i strpljivo održavao, brinuo se o tome, zar ne? :D Ali da, živim na selu, od malena sam ja uvijek imala
…prikaži još! svoj dio vrta o kojem bi se brinula, sada se brinem o svemu, imamo dosta veliki vrt, odnosno nekoliko njih, 4 vrta, a niti jedan bome nije mali, i ima se što raditi svaki dan, ali sve to ide lakše kada znaš da će poslje biti rodno i prirodno, domaće! Nikakvo kupovno mi to ne može nadoknaditi! A ova knjiga bi mi pomogla da još naučim što? kako? zašto?... :D
kao učiteljica organizirala sam male vrtlare (1.-4.raz) i imali smo svoj povrtnjak. Uživanje u svakoj aktivnosti je bilo neopisivo, a prvo nicanje i provirivanje kroz zemlju... veselje koje se ne može opisati. Djeca su kroz aktivnost vrtlarenja (da ne pišem
…prikaži još! opširno sve planirano i ostvareno) jednost uživala i veselila se svom uspjehu koji je pozitivno utjecao na njihov razvoj osobnosti koji oni nisu ni svjesni i to je za mene pravo odgajanje i obrazovanje naše dječice.
Učim svoju djecu da žive u skladu s prirodom pa poslove u vrtu obavljamo svi zajedno. Cure su još male, ali mi puno pomažu prilikom sadnje i sjetve na vrtu. Kada pripremim gredicu siju sjemenke i zatrpavaju sa zemljom i
…prikaži još! zalijevaju. najdraže mi je ljeto kada svakog dana odlazimo u vrt i zajedno beremo sjemenke cvijeća i čuvamo ga za proljeće. Naš vrt je mala oaza naše obitelji, izvor hrane, zadovoljstva i prava relaksacija za rješavanje stresa!
trenutno nažalost nemamo vrt jer smo u stanu u kojem imamo samo malo cvijeća ali dečki vole radu vrtu jer smo do prije 2 godine živjeli na selu.Tako su samnom sadili krumpir ,sijali mahune ,čupkali travu,brali grašak ali najdraže im
…prikaži još! je bilo igrati se u zemlji kada bi ugrabili priliku .U vrijeme berbe graška onako malim sitnim prstićima bi kako mi kažemo trebili grašak i u tome su uživali ,a svaki dan kada bi u ljeti brala svježe povrče oni bi nosili košaricu u koju bi brali papriku,paradajz,krastavce...i zato jedva čekamo da nađemo ponovno neko mjesto za stanovanje sa malim vrtom u kojemu bi uživali i mi i djeca a i naša dva mačka!!
Živin na selu.Iz jednog sela prešla sam u drugo,nadomak našeg malog gradića Novske.Oduvijek sam u kontaktu sa vrtom,njivama,zemljom,prirodom...Volim šume,našu Slavoniju,kad u proljeće zazelene žitna polja i počnu se nazirati tek ponikli redovi kukuruza.Moja mama uvijek kaže da se udala za
…prikaži još! pokojnog oca jer je osjetila "moć zemlje".Mi je često zafrkavamo radi te izjave.
Ali i ja osjetim moć ove naše zemlje,zemlje hraniteljice!Naše majke prirode!Moje kćeri i ja uživamo u radovima u našem vrtu,pa kad nam u dvorištu dozori prvo grožđe...kakav divan miris!A na jesen kad krene berba naših jabuka koje nemaju nikakvih otrova u sebi,svi se trudimo pobrati sve plodove jer znamo što jedemo i da se ne trujemo!
Nisu seljački poslovi uvijek lagani,npr.odvoz stajskog gnoja od naših svinja,ali moj sin rado pomaže svome ocu u tome poslu.Eto,kratak opis našeg seljačkog života.Da nije ljubavi prema ovoj našoj rodnoj grudi i da nema "moći zemlje"spakovali bismo davno svoje krpice i zbrisali na "čistokrvni"gradski beton!Neka,hvala lijepo!Drugi put!
Moja najdraža obiteljska aktivnost u vrtu je okopavanje tek niklih biljčica, pomaganje im da narastu. Uživam u formiranju gredica. Volim da mi je vrt uredan i lijep za pogled.
Imam sreću da živimo u kući okružeoj zelenilom, imamo mali vrt cvjetnjak, i par voćkica. Moja petogodišnja curica voli kada na svoje male vrjedne ručice navuće mamine prevelike rukavice i pomaže mami kopati rupice u vrtu za našu salatu i
…prikaži još! našu mrkvicu i ciklu... Onda kad tata kosi travu uzme svoje male roze tačke i pokupi travu te ju važno vozi na našu hrpu za kompost. A jako se ljuti kada nam zločesti puži popapaju naše ljepo cvijeće. Tako je meni moja mama usadila ljubav prema vrtlarstvu pa se ja trudim tako i svojoj kćeri. Ve.seli me što već sada raspoznaje poneke vrste biljkica, i prošli tjedan smo u njenom vrtiću sadili cvijeće i začinsko i ljekovito bilje
Moja cijela obitelj jako voli provoditi vrijeme u vrtu, a posebno u proljeće. U ožujku i travnju krenem u nabavku sadnica za vrt i balkon. Obožavam gledati kako biljke napreduju i često proučavam literaturu da vidim kojoj biljci što najbolje
…prikaži još! odgovara. Svake nedjelje gledam Vrtlaricu i to mi je omiljena emisija.
Svi volimo prirodu i rad u vrtu, imamo vrt i voćnjak iza kuće tako da osim uređivanja i branja plodova, volimo i provoditi vrijeme vani kada je lijepo i toplo uz priču i druženje
Trijebljenje graška, definitivno. :D Mama čupa grašak iz zemlje, jedna sestra odvaja grašak od korijenja, a druga sestra i ja vadimo grašak iz ljuske i onda na kraju sve četiri zajedno peremo grašak, spremamo ga u vrećice pa na kraju
…prikaži još! u zamrzivač. Rijetka aktivnost kada smo svi na okupu kada je rad u pitanju.
Imamo vrt i uživamo u njemu kada god je to moguće. Imamo i nekoliko voćki čije plodove dijelom i zamrznemo pa jedemo u zimskom razdoblju. Obožavamo pite od naših eko jabuka, višanja i šljiva.Naša se kćer redovito sladi trešnjama kod susjede.
planiranje sadnje i sijanja, kombiniranje što uz što ide,... pa onda iz dana u dan gledanti kada ce niknuti pa rasti,.... divno! A onda s košarom i nožićem prošetati vrtom i ubrati namirnice za ručak ili večeru .... jednostavno neprocjenjivo!Čovjek,
…prikaži još! vjerujem, više uživa u hrani koju je sam uzgojio, više je cijeni i zato je ona posebna <3
Moja najdraza aktivnost je kada se moja obitelj i ostali stanari dogovorimo pa oko zgrade sadimo cvijece i raznih boja i vrsta. Svi se druzimo i obavljamo to s velikom ljubavlju. Nema vece srece nego predivno cvijece raznih boja koje
…prikaži još! zraci svojom ljepotom i sarenilom i osmjesi na licu moje obitelji, prijatelja i susjeda :-)
Ovo bi bio idealan poklon za moju mamu. Naravno, ona nije više djete, ali jednostavno obožava raditi u vrtu pa bi joj ova knjiga bila više nego dobrodošla. Živimo na selu i imamo tu mogućnost da imamo veliki vrt u
…prikaži još! kojem se nalazi mnogo povrća i voća. Moja mama je kao neki radnički crv, prvo je kod cvijeća pa ode do krumpira pa ode zaljevat voćke, ma ona jednostavno voli uzgajati zdravu hranu i ako je netko traži uvijek zna gdje će je naći. Svake nedjelje gleda vrtlaricu da bi upila što više savijeta za svoje biljke, i ni slučajno da netko promjeni program jer mislim da bi dobio svoje, čak nekad i ponovo reprizu gleda. Kad naiđe u novinama i časopisima da se radi o vrtu odmah kida stranice i sprema ih, a kad vidi na Tv-u neku knjigu o vrtu i uzgoju biljaka odmah kaže da si ju mora kupit. Ona baš voli radit u vrtu i tako joj on i vrati sa puno finih plodova u kojem cijela obitelj a i prijatelji i rodbina uživa. Zato bih voljela da osvojim ovu knjigu za mamu 'ovisnicu' o vrtu, i vjerujte, knjiga bi došla u prave ruke.
Dobitnici knjige 'Mala vrtlarica'!
Komentari 39
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.