Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moja najdraža obiteljska aktivnost u vrtu je okopavanje tek niklih biljčica, pomaganje im da narastu. Uživam u formiranju gredica. Volim da mi je vrt uredan i lijep za pogled.
O vrtu doista malo znam, ali sam u nekoliko navrata sadila krompir i
drugo povrće pa bih baš voljela pročitati knjigu da se bolje upoznam
s biljkama koje uspjevaju u našim vrtovima i pitarima. Unaprijed hvala
Najdraža aktivnost moje sestre je na zapuštenoj ili praznoj zemlji oko zgrada ili kuća stvoriti mali vrt u kojem nakon čišćenja sadi cvijeće, ukrasno bilje i grmlje te poneku voćku. To joj uvijek uspije pa se svi uređenom vrtu i
…prikaži još! biljkama dive. Ona obožava saditi sve biljke i tako se rekreira, pogotovo tijekom godišnjeg odmora. A te biljke... ja zalijevam i uživam, kao i drugi,gledajući ih.
Najdraže mi je kada, nakon zamornog cjelodnevnog branja maslina, svakom ukućanu dam jednu kanticu i uputim ih da beru maginje pola sata. Maginja se nakupi, ja napravim mermeladu i svatko dobije bar jednu teglicu domaće meremelade :) Čisto i zdravo iz prirode!
najdraža biteljska aktivnost je kad beremo rajčice , divimo se svakoj,tražimo najzanimljivije oblike jer su sve različite, jedemo ih kao jabuke dok beremo, ma svi guštamo :)
Svi volimo prirodu i rad u vrtu, imamo vrt i voćnjak iza kuće tako da osim uređivanja i branja plodova, volimo i provoditi vrijeme vani kada je lijepo i toplo uz priču i druženje
Nije baš obiteljska aktivnost ali najdraži mi je prizor kad mali susjed bere grašak iz našeg vrta i jede do sita.
Obožava i jagode pa stalno pita kad će biti zrele.
S obzirom da živimo u zgradi, znamo itekako cijeni kada za vikend odemo baki na selo. Ona zna što mojeg sina najviše zanima, radi se o praćenju cvata, kasnije rasta i dozrijevanja njemu najdražeg povrća, rajčice. Svaki put primijeti neku
…prikaži još! promjenu koju ja i ostali ne primjećujemo i to nas uvijek zatekne. Naravno, najviše voli dolaziti ljeti kada većina voća i povrća dozrijeva, jer nema ništa ljepše od branja zrelog voća i povrća. To je uvijek nezaboravno iskustvo i ne znam što bi napravili da ostanemo bez bakina vrta. Stoga treba ljubav prema uzgoju i održavanju vrta prenositi s koljena na koljeno, najmlađima.
Imamo vrt i uživamo u njemu kada god je to moguće. Imamo i nekoliko voćki čije plodove dijelom i zamrznemo pa jedemo u zimskom razdoblju. Obožavamo pite od naših eko jabuka, višanja i šljiva.Naša se kćer redovito sladi trešnjama kod susjede.
Najdraža aktivnost gledanje mog sina (5 god)kad smo nedavno sadili krumpire on je uzeo kukuruz za pravljenje kokica iz posude i posijao u vrtu sad imamo 3 stabljike kukuruza.
Obično vikendom, ja kosim, djeca skupljaju travu, a dragi muž roštilja. Mi umorni svejedno uživamo u roštilju, a muž poludi kad vidi kako mu je auto uljepljen od trave.
Nakon ubranih jadoga ili malina najdraža nam je aktivnost definitivno zajedničko izležavanje na ležaljakama i uživanje u plodovima s pogledom na vrt i člana obitelji koji je na redu za zalijevanje vrta:)
Moja najdraža obiteljska aktivnost u vrtu je čupanje korova i ne, ne šalim se, obožavam svoj "posao" i sa guštom to radim. Ljubav i brigu o vrtu sam prenjela i na kćer (11) koja već sada vrlo pedantno, pritom pazeći
…prikaži još! na ostale biljke, čupa korov i naučila je razlikovati korisne biljke od korova. Knjigica bi bila idealan poklon za nju.
obožavamo sve aktinosti vezane uz vrt, ne mogu izdvojiti niti jednu posebno. nekada je dovoljno samo otići do vrta i uz neki omiljeni napitak gledati kako biljke rastu, pogotovo nakon kiše, to me strašno opušta, doživljaj neprocjenjiv...
Najdraže mi je kad zajedno s mojim curama kosim moje veliko voće,kojega stvarno ima toliko da ne stignete to pokositi,jedan komad pokosimo,drugi već naraste,ali u tome je draž da smo zajedno,da se slažemo i tada nam ništa nije teško.
Najviše se volimo brinuti oko jagoda. Ima puno posla: sadnja, malčiranje, zalijevanje, plijevljenje... ali kada dođu slatke domaće jagode nema boljih! Sada već lijepo cvatu i formiraju se mali plodići.
Dobitnici knjige 'Mala vrtlarica'!
Komentari 39
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.