Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Sve je započelo prije 10-ak godina prvom platnenom torbom, a danas ih koristim 10-a. Od useljenja u novi stan prije 5 godina, u njega nije ušlo gotovo ništa gotovih kemijskih sredstava. Tu su ocat, soda, limun, sapun i čajevac. Nabavila
…prikaži još! sam kvalitetne i skupe tzv. krpe od mikrovlakana uz koje i sama voda čini čuda. I krpice još uvijek izgledaju super. Prije nekoliko mjeseci sam nabavila eko-kugle za pranje rublja, ali i suđa. Za prljavije rublje ubacim 1/4 nekad uobičajene doze deterdženta, a u omekšivač ne vjerujem. Za pranje suđa ne treba niti toliko deterdženta jer sam uložila u nekoliko vrlo kvalitetnih neprijanjajućih posuda za kuhanje, a sve isperem i prebrišem celuloznom spužvicom nakon upotrebe, dakle, nema "tvrdokornih mrlja". Rublje sušim na zraku (koristim drvene kvačice) ili na drvenom sušilu (na kojem su se jednom davno sušile i moje pelene) kraj peći koja se puni za jeftinije tarife. E, da, u jeftinijoj tarifi pokrećem obje perilice, peglam,... Tu su i naturefriendly kozmetika i sredstva za osobnu higijenu, reciklirani toaletni papir, recikliranje svega i svačega, razmišljam i o kompostiranju i o platnenim dječjim pelenama jednog dana. Mislim da sam već dosta učinila, dobro se osjećam zbog toga, ali radim na daljnjem "ozelenjivanju" sebe i svoje okoline. Još da mogu pješke na posao :-)
Mali trikovi za eko-čišćenje doma
Komentari 1
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.