Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
maja inače "spaja" nespojivo, i nagrada je ok, zadovoljavajuće, i lonac je sladak, i make up, i lijepo je posluženo, bezalkoholno, "kreativna" je, totalna transformacija, ALI (onako, iz trbuha?), iz želuca- kao ideja, ajde nek joj bude, Ali ovo je
…prikaži još! neprobavljivo, dobar tek!
Pa zar ovaj 'Kolač od kakaa s tikvicom' nije mrvicu modificirani recept Aine McAteer, preuzet iz kuharice Deserti izdanja Planetopije, a objavljen i na bio&bio facebook profilu: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=220547544635540&set=a.150308348326127.22321.150116668345295&type=1 ?? 'ČOKOLADNA TORTA S TIKVICAMA 2 šalice brašna tip 850 ½ šalice
…prikaži još! šalice kakao praha i malo za posipanje kalupa za pečenje
½ šalice mljevenih badema
1 žlica praška za pecivo
1 žličica kardamoma u prahu
veliki prstohvat morske soli
½ šalice maslinovog ulja
¾ šalice javorovog sirupa
1 šalica naribanih tikvica
½ šalice čokoladnih listića
¾ šalice zobenog mlijeka
• Pećnicu zagrijte na 180°C.
• Kalup za tortu (promjera 22 cm) nauljite te pospite kakao prahom.
• Prosijte brašno i kakao prah u zdjelu za miksanje pa dodajte mljevene bademe, prašak za pecivo, kardamom u prahu i morsku sol. U drugoj posudi pomiješajte ostatak sastojaka te ih dodajte suhim sastojcima i izmiksajte.
• Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici na srednjoj polici 45-50 minuta.
Krema
1 šalica soka crnog grožđa ili višanja
1 puna žlica alge agar-agar
1½ šalica čokoladnih listića
¹⁄³ šalice džema od jagoda
¹⁄³ šalice kokosovog vrhnja (s vrha konzerve kokosovog mlijeka)
• Na vatri srednje jakosti u loncu miješajte voćni sok i listiće agar-agar dok ne zakipi. Smanjite vatru i ostavite da kuha dok se agar-agar ne istopi.
• Otopite listiće čokolade. U blender ulijte mješavinu s algom agar-agar, otopljenu čokoladu, džem i kokosovo mlijeko te miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
• Kremu ulijte u zdjelu i ostavite sa strane da se ohladi pa je stavite u hladnjak da se stegne. Zatim je ponovno izmiksajte u blenderu pa opet vratite u hladnjak da se stvrdne toliko da je ipak možete razmazati po torti. Želite lida bude više poput preljeva, a manje poput glazure, možete je ostaviti izvan hladnjaka te njome preliti biskvit i ukrasiti ribizom.'
A bez izrade cijele kreme?
Kuharica proljeća je Maja Dražina!
Komentari 2
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.