Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Clean se činini kao prava stvar kad zastanemo pred ormar, Pa se mislimo i mislimo sada oh, da sam pazila tada... Savjeta nudi barem sto kako se dignut i izbjeći dno, Zato da mi odraz ponovno postane draži i da
…prikaži još!ži
i da mi ne bude crnjak na plaži,
pošaljite mi Clean
pa vam i rezultate javim!
Za detoksikaciju je uvijek bitno piti dovoljno vode, a što se tiče prehrane mogu se kombinirati juha od različitih vrsta povrća, riža i tjestenina, samo uz dodatak vrlo malo soli. Svaki dan uzima se isključivo jedna od tih namirnica, u
…prikaži još! manjim obrocima više puta dnevno, a ciklus se po potrebi ponavlja.
Na prijelazu godišnjih doba, za temeljitu detoksikaciju organizma (uključujući i otrove koji nastaju zbog raznih bolesti), idelna je akupunktura.
Najbolji način za čišćenje organizma: jedan cijeli dan budeš na jabukama ( koliko možeš jedeš) i piješ čistu vodu. I to je to.... Već sutra se osjećaš jači, čvrršći... Dobro će doći i malo razgibavanja u prirodi - trčanje ili
…prikaži još!li jednostavno hodanje, šetnja uz more...
Drago mi je da sam na portalu Zdrava krava pročitala tekst o detoksikaciji organizma prirodnim sokovima. Naime, već skoro godinu i pol moja ishrana tremelji se na unošenju u organizam uglavnom voća i povrća u tekućem ili cjelovitom obliku, kao
…prikaži još!o i orašastih sirovih plodova. Uz to pijem dosta tekućine (vode) i četiri puta godišnje provodim sedmotjednu kuru zelenom glinom.
Mogu reći da se jako dobro osjećam, imam puno više energije, a počela sam osjećati kako hrana koju sam prije konzumirala zna nepovoljno utjecati na moje zdravlje.
Brojne su pozitivne stvari koje su mi se od kada se držim ove vrste prehrane dogodile. Osim dobrog osjećaja i više energije, primjetila sam da je moja koža zategnutija, oslobodila sam se lišajeva po tijelu u proljeće i jesen, koža lica mi se temeljito očistila, a i probava zbog koje sam već svašta probala, ovim načinom prehrane se znatno poboljšala.
Naravno, moja prehrana se ne temelji isključivo na voću, povrću i orašastim plodovima, jer imam obitelj pa to baš uvijek nije moguće, ali nastojim se što više hraniti zdravo, kupiti zdrave (bio) namirnice i pridržavati se prehrane prema 24-satnom programu: do podna samo voće, od podna do 8 na večer je hranidbeni dio dana, a iza 20 sati ne jesti.
U izučavanju ove vrste prehrane pročitala sam već mnogo knjiga, tražila informacije putem Interneta i neposrednim razgovorima s osobama koje su na ovoj vrsti prehrane potpuno ili djelomično, a volim i podučiti osobe koje još nisu upućene u ovakav način prehrane.
Kako i dalje proučavam nijanse ovog načina prehrane bogatog enzimima, recepte i nova saznanja o zdravom načinu prehrane, voljela bih pročitati i knjigu "Clean".
-Ujutro zelena magma ili limunov sok.
-Četkanje tijela svako jutro
-Vježbe istezanja ili yoga svaki dan 1 sat
-Šetnja na svježem zraku bar jednom tjedno
-Izbjegavanje masne hrane i šećera, brašnastih proizvoda i alkohola
-Puno povrća i voća!
Poslije zime i prejedanja te ne kretanja, kad osvane sunce okrećem se drukčijem hranidbenom režimu i to tako kako moje mogućnosti dopuštaju. Za doručak jedem žitarice u mlijeku, za ručak si kuham što laganiju hranu, pokušavam jesti što više voća
…prikaži još! i piti što više vode.
Svakih nekoliko mjeseci provodim detoksikaciju organizma pomoću vode. Ta detoksikacija traje 3 tjedna i nije nešto previše zahtjevna. To nije nikakav striktni program već samo promjena nekih prehrambenih navika.Pravila za detoksikaciju: unos vode u organizam mora biti najmanje dvije litre
…prikaži još! na dan , izbjegavam alkohol, kavu i općenito napitke sa kofeinom jer oni crpe vodu iz organizma, izbjegavam curry i paprene začine je oni povećavaju tjelesnu temperaturu a pri povećanoj tjelesnoj temperaturi potrebni su veći unosi količine vode u tijelo redovito vježbam,svako jutro čim ustanem popijem čašu vode, jer tokom spavanja organizam troši vodu kao da smo budni, jedem sve vrste ulja, jogurte, grašak, krumpire, rižu, salate i sve vrste voća koji su raspoređeni u 5 manjih obroka. Radije jedem ovčje sireve, a izbjegavam kravlje ,jer su ovčji lakši te se brže probave. Ne jedem kasno navečer prije spavanja. Uvijek kad se pridržavam ovih pravila, osim što temeljito očistim organizam od štetnih tvari, vrlo lako se riješim i kojeg kiligrama viška. Detoksikaciju organizma najbolje je ponavljati svakih 3-6 mjeseci.
Treba mi reda u prehrani, sada sam počela sa maslinovim uljem i limunom natašte, pa tako 2 tjedna! Ovaj program mi definitivno treba, jer sam nakupila viška kila, brinem se više o drugima nego o sebi i krajnje je vrijeme
…prikaži još! za detoksifikaciju! spremna sam za novi i bolji početak::))))
Cura me blagonaklono gleda i molećivim pogledom upućuje da ostavim dobar komentar. U zadnje vrijeme nabacila je par kilograma i ovaj program bi joj dobro došao. Naravno, ja sam kriv za sve - zbog mene nismo dovoljno aktivni! Njoj bi
…prikaži još! poklon puno značio, a i ja bih dobio dodatne bodove. Možda koje slobodno popodne za kartanje s dečkima dok se ona detoksificira! :-)
Želim izbaciti sve loše iz organizma što sam nakupila u ovim zimskim mjesecima,sve otrove koji su posljedica stresa zbog ispita na faksu i želim dočekati ljeto svježa i zato pomozite!
U ovim zimskim mjesecima sam više jela, i to naravno težu hranu, malo se kretala i nakupila višak oko struka i bokova. Osjećam se umorno i teško i stvarno će mi pomoći detoksikacija kako bih povratila životnu energiju!
Ja nisam na Cleanu, ali bi stvarno trebala biti na nekom takvom režimu prehrane ili detoksikaciji organizma.Stalno si govorim da ću bolje jesti i izbaciti hamburgere,cevape,cipseve i silne cokolade iz prehrane. Budim se ujutro slaba i loše volje, takva odlazim
…prikaži još! i navecer spavati. Vrtoglavice me uopce vise ne cude. Hvataju me blage depresije i stalno se osjecam napuhnuto. Pojedem povrca ili voca jednom tjedno, al jednostavno nema nikog tko bi me uputio sto da jedem ili tko bi me potakao na promjenu. :/
Clean je ono što meni treba :). Zato što jedem ono što stignem, a ne ono što bi trebala, zato što vježbam samo dva puta tjedno i zato što mi je stres u opisu radnog mjesta. Ali to niste pitali...
…prikaži još! Dakle neki moj savjet bi bio detoksikacija uz pravilnu prehranu, ne dijetu i bijeg od svakodnevnice s dobrim društvom. Naravno ako je moguće bijeg u prirodu, a ne u shopping. I da, smijeh pomaže detoksikaciji od briga i ružnih misli kojima smo stalno okruženi.
Vjerujem da bi ova knjiga svakome od nas dobro došla, a kad bi se još i pridržavali uputa svi bi bili puno zdraviji i bolje bi se osjećali. Post je jedan od načina detoksikacije, u današnje vrijeme samo rijetki ga
…prikaži još! se pridržavaju u izvornom obliku kakav je opisan u bibliji. Ovih dana negdje sam pročitala da bi se u vrijeme posta trebalo jesti samo plodove koji rastu u zemlji ili na stabljikama iznad zemlje. To je koliko mi se čini i jedno od glavnih načela detoksikacije: povrće i voće, povrtni i voćni sokovi. Jedno vrijeme sam pokušavala jedan obrok zamijeniti povrtno-voćnim sokom i mogu vam reći da sam se osjećala stvarno dobro ali nikako da sama sebi objasnim zašto to i dalje ne primjenjujem. Ako mi uspije dobiti ovu knjigu valjda ću malo dublje zaroniti u tu problematiku i dobiti dobar poticaj za nastavak... ako ne tu je knjižnica...
Jesi li i ti na ''Cleanu''?
Komentari 19
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.