Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Recept se čini divan, ali bojim se da maslac, pogotovo kupovni, nije bezglutenska namirnica. Gluten se ne nalazi samo u brašnu - on se doslovno prenosi i zrakom, pa tako i u tvornicama koje ne proizvode isključivo bezglutenske proizvode. Bezglutenska
…prikaži još! tvornica Schaer je bila jednom zatvorena jer joj je kroz ventilacijski sustav zrakom ušao gluten iz druge tvornice udaljene nekoliko kilometara. Slobodno provjerite informaciju. Mliječni proizvodi su bezglutenski (pa tako i krajnji proizvod, npr. kolač) samo ako su napravljeni u strogim higijenskim uvjetima na domaćim gospodarstvima(laktoznih proizvoda koji ne sadrže gluten na našem tržištu nema u ponudi), na što moj celijakičar i ja jako pazimo. Znam da ovo zvuči komplicirano i teško prihvatljivo, ali stvarno je tako.
Lijepi pozdrav!
Bezglutenska torta s jagodama
Komentari 1
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.