tako sam i ja patila u tvojim godinama.takvo razmišljanje imaju anorksičarke i trebala bi poradit više na svom psihičkom zdravlju.kad se psihički uravnotežiš nećeš se ni debljat ni mršavit nego ćeš bit jednostavno zadovoljna sobom.shvatit ćeš da ima puno bitnijih stvari u životu.
sretno....
Dr. jako mi se dopada Vas clanak,i ja imam isti problem ali sve ovo praktikujem ali pogresno. Mozete li dati primer jelovnika jer ja jedem na svaka 3 sata ali i posle jela sam i dalje gladna. Mozete li mi pomoci? Unapred hvala. Vanja
Evo primjera:
DORUČAK: Ražene pahuljice s voćem - 60 g raženih pahuljica, 2,5 šalice vode, morska sol po želji, 2 dl mlijeka, 10 g grožđica, 10 g brusnica, 8 g oraha ili badema
U kipuću posoljenu vodu dodajte ražene pahuljice i kuhajte 5 min dok ne zakipi. Miješajte. Dodajte cimet, brusnice i bademe. Pustite da odstoji 5 min. Prije jela dodajte mlijeko i sezonsko voće (borovnice, maline, grožđice, brusnice, bademe, orahe).
Međuobrok: Sezonsko voće (1 komad) ili 8 badema i šaka brusnica ili 1 dcl jogurta i šaka lanenih sjemenki
RUČAK: 80 g kukuruza iz konzerve, 30 g avokado, 100 g rajčica, 10 g ili 1 jušna žlica maslinova ulja, preljev (limunov sok, nasjeckani korijandar, morska sol i papar) pomiješati sve sastojke i dodati preljev, 60 g svježeg sira
Međuobrok: Mozzarele 30 g, kruh 30 g, voćka
VEČERA: zeleni grašak 100 g, riža 20 g (u sirovom stanju), ulje (20 g ili 2 jušne žlice), sjeckani peršin, pileći file 60 g, sezonska salata.
Rižu pirjati na ulju. Kuhani grašak pomiješati s rižom. Dodati 4 dl mlake vode i žlica sjeckanog peršina. Poklopite i pecite u pećnici na temperaturi od 180 do 200*C oko 30 min. Tavicu s metalnom drškom zagrijati na najgornjem dijelu pećnice 10 min, te nakon toga staviti pileći file, blago posoljen i popapren na zagrijanu tavicu i peći 7 min bez ulja.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji