Nigdje se ne objašnjava zašto stevija ne može potpuno zamijeniti šećer. osim možda zbog herbalne note?
Evo recimo kolači. Da bi se napravio dobar biskvit, glavni sastojci koji mu daju specifičnu aromu i teksturu su šećer i maslac/margarin. Masnoću možeš uzeti praktički koju god hoćeš, ali šećer se ne može zamijeniti. Uzmi na primjer da u kolač ide 200g šećera, ti umjesto toga uzmeš steviju ili drugi zaslađivač. Eh, kolaču će jednostavno faliti tih 200g nečega jer ćeš staviti niti 10g nečeg drugog. To jako utječe na strukturu, dobit ćeš spužvasti kolač bez posebne teksture. Znam jer sam na sve moguće načine pokušala izbaciti i šećer i bijelo brašno itd. Zaključak: brašno se da zamijeniti punozrnatim, masnoću uzmeš bilo koju (ja koristim ghee), ali od šećera ne možeš pobjeći. Staviš ga manje, dodaš nešto stevije, ali ne možeš ga maknuti u potpunosti...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji