Stevija ipak ne može zamijeniti šećer

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    Artlover
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

    Nigdje se ne objašnjava zašto stevija ne može potpuno zamijeniti šećer. osim možda zbog herbalne note?

  • Default avatar -
    SilkyCoco
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

    Evo recimo kolači. Da bi se napravio dobar biskvit, glavni sastojci koji mu daju specifičnu aromu i teksturu su šećer i maslac/margarin. Masnoću možeš uzeti praktički koju god hoćeš, ali šećer se ne može zamijeniti. Uzmi na primjer da u kolač ide 200g šećera, ti umjesto toga uzmeš steviju ili drugi zaslađivač. Eh, kolaču će jednostavno faliti tih 200g nečega jer ćeš staviti niti 10g nečeg drugog. To jako utječe na strukturu, dobit ćeš spužvasti kolač bez posebne teksture. Znam jer sam na sve moguće načine pokušala izbaciti i šećer i bijelo brašno itd. Zaključak: brašno se da zamijeniti punozrnatim, masnoću uzmeš bilo koju (ja koristim ghee), ali od šećera ne možeš pobjeći. Staviš ga manje, dodaš nešto stevije, ali ne možeš ga maknuti u potpunosti...

  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

    Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

    Odustani