Bravo za Švedsku jer čitajući o dijetama, a i skustvima ljudi koji se hrane prema LCHF, radi se o učinkovitoj i zdravoj dijeti.
Ipak, slušajući i gledajući bivše natjecatelje emisije Biggest looser, koji su smršavili upravo izbacivanjem ugljikohidrata,a kasnije sve kile, pa i više, vratili, nameće se zaključak da onaj tko nije spreman prijeći zauvijek na ovakav način prehrane, bolje da ni ne počinje.
Ja prva nisam spremna, stoga je moj režim u zadnja 3 mjeseca takav da za doručak pojedem integralno pecivo i nemasnu salamu kroz radni tjedan, a preko vikenda zobene pahuljice, jaja sa integralnim kruhom i sl. No zato za večeru apsolutno izbjegavam ugljikohidrate.
Na taj način sam skinula 7 kg u zadnja 3 mjeseca (uz umjereno bicikliranje). S druge strane, nisam organizam odviknula od ugljikohidrata, dakle i kad pojedem integralno tijesto, krumpire ili rižu, pa i cijelu kutiju Domaćica, tijelo to ne uskladišti i na vagi ostaje ista brojka. Pod uvjetom da ne nastavim s takvim izletima u nezdravu prehranu i idući dan.
To je samo savjet za one koji, poput mene, ne mogu odvojiti npr mlince od piletine za nedjeljni ručak.
kad kreneš s lchf-om misliš o njemu kao o dijeti no nakon 6 mjeseci vidiš da povratka na staro nema i postaje prehrana za zauvjek. niti te više zanima. evo ja sam na lchf već 16 mjeseci i ne kanim se vraćati na staro. s time da ako u gostima pojedem (iz pristojnosti /jer im ne možeš dokazat i uvrijede se) nešto s žitaricama imam veselu noć. a i mlince smo napravili u lchf verziji :) u životu nisam pojela toooliko raznovrsnog povrća koliko sam pojela u ovih zadnjih 16 mjeseci :)
Ova prehrana je super za one koje žele smršavjeti, već je godinama prije ovog studija dokazano da su ugljikohidrati ti koji stvaraju masno tkvio, ali i ne valja ova prehrana za one koji usput vježbaju (mislim na teretanu, ne na trčanje i sl.) jer svi znamo da su glavni izvor energije upravo ugljikohidrati, stoga sam ja napravio redizajn ove dijete i ubacio i hranu sa složenim ugljikohidratima, pogotovo u jutro ili 2h prije treninga, kao i jednostavne ugljikohidrate nakon treninga.
Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji