Kuharica proljeća je Maja Dražina!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Valkira
    Valkira
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:54

    Pa zar ovaj 'Kolač od kakaa s tikvicom' nije mrvicu modificirani recept Aine McAteer, preuzet iz kuharice Deserti izdanja Planetopije, a objavljen i na bio&bio facebook profilu:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=220547544635540&set=a.150308348326127.22321.150116668345295&type=1 ??

    'ČOKOLADNA TORTA S TIKVICAMA
    2 šalice brašna tip 850
    ½ šalice kakao praha i malo za posipanje kalupa za pečenje
    ½ šalice mljevenih badema
    1 žlica praška za pecivo
    1 žličica kardamoma u prahu
    veliki prstohvat morske soli
    ½ šalice maslinovog ulja
    ¾ šalice javorovog sirupa
    1 šalica naribanih tikvica
    ½ šalice čokoladnih listića
    ¾ šalice zobenog mlijeka

    • Pećnicu zagrijte na 180°C.
    • Kalup za tortu (promjera 22 cm) nauljite te pospite kakao prahom.
    • Prosijte brašno i kakao prah u zdjelu za miksanje pa dodajte mljevene bademe, prašak za pecivo, kardamom u prahu i morsku sol. U drugoj posudi pomiješajte ostatak sastojaka te ih dodajte suhim sastojcima i izmiksajte.
    • Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici na srednjoj polici 45-50 minuta.

    Krema
    1 šalica soka crnog grožđa ili višanja
    1 puna žlica alge agar-agar
    1½ šalica čokoladnih listića
    ¹⁄³ šalice džema od jagoda
    ¹⁄³ šalice kokosovog vrhnja (s vrha konzerve kokosovog mlijeka)

    • Na vatri srednje jakosti u loncu miješajte voćni sok i listiće agar-agar dok ne zakipi. Smanjite vatru i ostavite da kuha dok se agar-agar ne istopi.
    • Otopite listiće čokolade. U blender ulijte mješavinu s algom agar-agar, otopljenu čokoladu, džem i kokosovo mlijeko te miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
    • Kremu ulijte u zdjelu i ostavite sa strane da se ohladi pa je stavite u hladnjak da se stegne. Zatim je ponovno izmiksajte u blenderu pa opet vratite u hladnjak da se stvrdne toliko da je ipak možete razmazati po torti. Želite lida bude više poput preljeva, a manje poput glazure, možete je ostaviti izvan hladnjaka te njome preliti biskvit i ukrasiti ribizom.'

    A bez izrade cijele kreme?

  • Default avatar -
    transvestit
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:55

    maja inače "spaja" nespojivo, i nagrada je ok, zadovoljavajuće, i lonac je sladak, i make up, i lijepo je posluženo, bezalkoholno, "kreativna" je, totalna transformacija, ALI (onako, iz trbuha?), iz želuca- kao ideja, ajde nek joj bude, Ali ovo je neprobavljivo, dobar tek!

  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

    Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

    Odustani