opuštam se tako da namjerno preusmjerim negativne misli u pozitivne,da duboko i polako dišem i osvjestim sadašnji trenutak,onaj u kojem ne postoji ni prošlost ni budućnost.Također izrazim zahvalnost za sve što imam i što živim.To me uvijek umiri i opusti.
Pošto sam srednjoškolka a još k tome i maturantica, moji ritualni uživanja nisu nekakvo dugo sjedenje i ljenčarenje, već kratke, ali slatke stvari, poput polu-satne kave s prijateljima nakon nastave ili trenutak kad uhvatiš vremena da pogledaš epizodu omiljene serije :) Uostalom, u današnjem svijetu u kojem je sve užurbano i ni za što nemamo dovoljno vremena mislim da je prava dragocjenost uhvatiti sat vremena dnevno za sebe i svoje interese te da je to ono što nas održava živima i sretnima.
Moj mali ritual počinje ujutro kad zavjese nestanu na prozoru i u sobu uđe zraka sunca. Ona mi stavlja osmjeh na lice. Ustajem. Pravim čaj. Šalica na Štrumpfetu već čeka topli napitak. Dan je tek počeo. Miris čaja ispunjava sobu. Uzimam čaj i gledam kroz prozor. Stabla su gola, vjetar ih vija. U sobi je ugodno toplo. Pijem čaj. Topli napitak teče niz grlo. Duša je dobila krila, sanjari o ljubavi i miru. Tišina je posvuda. Čaj potiče utjehu. Nisam sama, slatka toplina pravi mi društvo.
Radim stresan posao, s brojevima i novcem, i taj tempo je išao dok se nije odrazio na moje zdravlje. To je bio signal da usporim, zastanem i proniknem u sebe te da shvatim kako stvari koje su mi se činile bitne zapravo su nebitne. Živim na selu i počela sam cijeniti prednosti da imam mogućnost za uzgoj povrća iz vlastitog vrta. Taj dodir sa zemljom kao da me puni energijom i iscjeljuje, a ukusno domaće neprskano povrće samo je dodatni plus. Najvažnije je ne izgubiti kontakt s prirodom.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji