Baklava je prefina slastica koja ima svoju posebnu draž i ono nešto što ju čini drugačijom od drugih. Moj tata inače radi najfiniju baklavu jer je ona njegova nacionalna slastica. Inače ne priznajem baklavu napravljenu od kora za savijaču, to se baš i ne može nazvati pravom baklavom. Za baklavu se sve radi domaće od tijesta do sirupa.
Slazem se s Vama, ali u nedostatku vremena kupljene kore (ne iz ducana, nego na placu od tete) su najbolja varijanta.
Da nedostatak vremena nam je uvijek problem tako da razumijem da je nekada bolje posegnuti za gotovim korama. Kada tata priprema baklavu posveti joj gotovo cijelo poslijepodne da bi ju napravio kako treba, ali srećom ima vremena pa može. Danas izdvojiti cijelo poslijepodne za pripremanje jedne slastice je mnogima od nas luksuz. U svakom slučaju kore s tržnice od poznatih teta su svakako bolje od kupovnih kora iz trgovine ( imala sam priliku jednom probati baklavu s takvim korama i bila je jako mljackava ).
Stvarno je luksuz izdbojiti toliko vremena pogotovo uz fakultet i druge obveze. Sljedecu baklavu koju cu raditi definitvno cu raditi od mojih domacih kora, jer smatram pravim izazovom napraviti domace kore :)))
Uistinu je pravi izazov, dosta treba truda oko kora i same baklave, ali kada je gotova i kada se počne jesti sav napor se zaboravi i ima se u čemu s velikim guštom uživati. Želim Vam puno sreće kod pravljenja baklave i da Vam kore uspiju kao i cijela baklava.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji