Fitness 21. veljače 2017.

Recenzija: mršavi dok spavaš uz pomoć meda za mršavljenje Twiggy

Foto: Redakcija Zdrave Krave
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U duhu hibernacijske dijete nastao je med za mršavljenje Twiggy, kojeg proizvodi OPG Ekomedo pčelarstvo. Mršavljenje u snu je gotovo pa ideal svih dijeta, stoga smo odlučili isprobati za tebe ovaj med i vidjeti koliko je zaista učinkovit.

Med za mršavljenje Twiggy možeš nabaviti putem web trgovine Fit zona.

Za početak, prisjetimo se što to uopće je hibernacijska dijeta. Nastala je 2006. godine, a njezini autori su otac i sin Mike i Stuart McInnes. Za razliku od drugih dijeta koje ti govore da ne jedeš poslije 6, posebno ne prije spavanja, ova ti kaže: jedi! I to med.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mršavljenje u snu autori objašnjavaju činjenicom da tijelo troši više kalorija dok spavaš nego prilikom izvođenja aerobnih vježbi. Za vrijeme prva 4 sata sna (sporovalni san) spavamo najdublje i tada je naš noćni sustav oporavka najzaposleniji.

Ako iskoristiš prednosti sporovalnog sna, sustavi za oporavak bolje funkcioniraju, metabolizam se ubrzava a masti se brže troše. Uz to, smanjuje se i lučenje hormona stresa pa bolje spavaš.

Izračunaj koliko ti je sna potrebno

U sve tome može ti pomoći med. Njegove se molekule sastoje od podjednake količine glukoze i fruktoze, a fruktoza oslobađa životno važne zalihe iz jetre. Jetreni enzimi zatim eliminiraju masnoću i toksine iz organizma. Ako ne osiguraš tijelu energiju koja mu je potrebna za noć, mozak će ju povući iz mišića i kostiju, a ti ćeš se buditi umorna i dehidrirana.

Hibernacijska dijeta u svojoj osnovi predlaže da pomogneš organizmu da radi u tvoju korist uzimanjem 1-2 žlice meda svake večeri prije spavanja. To nas dovodi do meda Twiggy, osmišljenog specijalno za mršavljenje i ubrzavanje metabolizma.

Kako mršavjeti na točno određenim mjestima

Sastav i djelovanje Twiggyja

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Med za mršavljenje Twiggy je zapravo lipov med pomiješan s peludi, propolisom i raznim začinima, poput ljute papričice i cimeta.

Med za mršavljenje Twiggy možeš nabaviti putem web trgovine Fit zona.

Lipov med je blagi diuretik, koristan kod fizičke i psihičke iscrpljenosti jer djeluje umirujuće i vraća energiju. Smiruje grčeve i dobar je i kod raznih vrsta gripe i prehlade jer olakšava iskašljavanje.

Propolis ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje zbog čega jača imunitet i koristi se kod raznih upala. Pelud, zbog visokog udjela lecitina, povoljno utječe na tjelesnu masu, popravlja biokemijski poremećaj u metabolizmu i može normalizirati tjelesnu težinu.

Cimet ja blagotvoran kod gastritisa, dijabetesa, povišenog kolesterola te gljivičnih i bakterijskih infekcija, a među brojne korisne učinke ljute papričice ubraja se i pomoć u kontroli apetita te povećanje potrošnje kalorija.

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Twiggy proizvodi OPG Ekomedo pčelarstvo iz Bedekovčine, jedino domaće ekološko pčelarstvo sa eko certifikatom i nadzorom Austria Bio Garanti, koji je priznat u cijelom svijetu. 

Kako navode u OPG-u, u košnicama za liječenje pčela koriste se samo prirodne organske kiseline, eterična ulja i ljekoviti čajevi, a košnice su bojane isključivo ekološkim bojama.

Dojmovi

Med za mršavljenje Twiggy je zlaćane boje. Ima vrlo intenzivan miris, u kojem najviše dominira aroma samog meda, ali osjete se i cimet i propolis. Tekstura meda je gusta i ne posve homogena, zbog peludnih zrnaca koja su vidljiva i mogu se osjetiti pod jezikom. Okus je jako sladak i ne osjeća se nikakva gorčina ili ljutoća papričice, iako se vide male crvene točkice za koje pretpostavljam da potječu od nje.

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Preporuka je da se svaku večer pola sata prije spavanja uzme jednu žlicu meda i popije malo vode. Odlučila sam pokušati tom metodom i prve dvije noći se ništa posebno nije dogodilo niti sam osjećala neku promjenu.

Međutim, treću noć sam primijetila razliku. Inače imam problema sa spavanjem: teško zaspim, često se noću budim i većinu jutara ustanem umornija no što sam legla, ali nakon što sam treću večer zaredom pojela žlicu Twiggyja pred spavanje, prvi put nakon dužeg vremena sam se dobro naspavala.

Citrusno voće pomaže održati tjelesnu težinu

Također sam primijetila da imam više energije i da mi je koncentracija bolja no inače, vjerojatno zbog kvalitetnijeg sna. Nakon nekoliko dana uzimanja Twiggyja shvatila sam da sam rjeđe gladna, a razne želje za hranom koje mi se obično javljaju par dana pred menstruaciju bile su blaže i mogla sam ih bolje kontrolirati.

Da ne bi jela Twiggy samo pred spavanje...

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Zanimalo me kako bi Twiggy funkcionirao u nekom receptu koji inače uključuje med, pa sam odlučila pripremiti muffine s bananom i medom. Evo popisa potrebnih sastojaka:

  • 4 banane
  • 5 žlica meda
  • 1 jaje
  • 2 žlice maslaca
  • 75 ml biljnog ulja
  • 225 g integralnog brašna
  • žličica praška za pecivo
  • žličica soda bikarbone
  • prstohvat soli.

Zgnječi 3 banane, ubaci ih u veću posudu, pa dodaj med, jaje, maslac i ulje i sve dobro izmiksaj. U drugoj posudi ručno izmiješaj brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu i sol pa ih dodaj prvoj smjesi i miješaj mikserom dok ne dobiješ homogenu smjesu.

Smjesu za muffine ravnomjerno rasporedi u kalup za muffine. Isjeckaj posljednju bananu na tanke ploškice i posloži ih na smjesu. Peci 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°. Dobar tek ti želim!

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Med za mršavljenje Twiggy možeš nabaviti putem web trgovine Fit zona.

Vino pomaže u skidanju kilograma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.