Fitness Dođi na Ekotlon! 22. rujna 2024.

Na Bundeku održana Ekotlon utrka koja na jedinstven način spaja sport i očuvanje okoliša

Foto: Luka Batelic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oko 400 ljudi sudjelovalo je na četvrtom izdanju Festivala zelenih navika EKOTLON: REUSE&RECYCLE u organizaciji 24sata i portala missZdrava. Sav prihod od kotizacija doniran je karate klubu iz Svete Nedelje

Uspio sam sakupiti dosta smeća. Prvi sam put ovdje, vidimo se i nagodinu, rekao nam je pobjednik najvećeg plogginga u Hrvatskoj, čije je četvrto izdanje bilo u subotu na zagrebačkom Bundeku, i to u organizaciji 24sata i missZdrava. Zagrebački Ekotlon ove je godine okupio oko 400 sudionika. Plogging je kombinacija džogiranja i sakupljanja smeća, uz pomoć koje možete poboljšati vlastito zdravlje, ali i učiniti svijet ljepšim mjestom za život.

 | Author: Mia Slafhauzer/Pixsell Foto: Mia Slafhauzer/Pixsell

- Ovo je četvrti Ekotlon u organizaciji 24sata. Zahvaljujem Gradu Zagrebu na podršci te svim našim pokroviteljima. Sav prihod od vaših kotizacija ide Karate klubu Sveta Nedelja, koji se, osim sportom, bavi jednim vidom humanitarnog rada. Odnosno omogućava ljudima s posebnim potrebama da se i oni bave sportom, što je jedna od najvažnijih aktivnosti za zdravlje. Nakon vaše utrke Bundek će biti još ljepši i čišći, a Zagreb još zeleniji - rekao je direktor 24sata Goran Gavranović. Cijela manifestacija provedena je uz potporu grada.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL

- Spoj događanja koji potiče ekološku osviještenost, ali i rekreaciju. Grad Zagreb kroz gotovo sve svoje aktivnosti potiče odvajanje otpada i ponovnu uporabu. Naglasila bih da bez aktivnih građana ne možemo očekivati da ćemo imati osviješten grad, da ćemo imati čist grad. Hvala i vama što se uključujete svake godine - rekla je Ana Pavičić Kaselj, pročelnica u Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Protekle tri godine, pa i ove četvrte, sudionica Ekotlona bila je Ana Lužajić, koja je ujedno najstarija natjecateljica.

- Vrlo sam zadovoljna, lijepo je tu. Dobila sam dar, ovdje sam sve četiri godine. Šetali smo, kupili papiriće, jeli i pili. Bilo je odlično - rekla je Ana. Vanja Vlašić, jedna od natjecateljica, kaže kako je priprema bila odlučujuća.

- Ovo mi je prvi put ovdje, vratit ću se i iduće godine. Bilo je puno smeća, ali sve sam skupila i napravila reciklažu - rekla je.

 | Author: Mia Slafhauzer/Pixsell Foto: Mia Slafhauzer/Pixsell

Nakon utrke posjetitelji su mogli sudjelovati na radionici vrtlarstva i izrade terarija, besplatnoj razmjeni odjeće, svježe cijeđenim smoothijima i zdravim zalogajima, a na lokaciji su postavljeni i spremnici za razvrstavanje otpada kako bi sve sakupljeno smeće odmah moglo biti razvrstano. Tako je Ekotlon potvrdio svoj slogan 'Zelene navike (p)ostaju trajne' kojim želi osvijestiti posjetitelje o svakodnevnim održivim navikama koje mogu biti jako jednostavne ako ih integriramo u svakodnevicu.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Donaciju Karate klubu iz Svete Nedelje, u ime 24 sata, dodijelio je zamjenik glavnog urednika Alen Galović.

- Drago mi je da ovu donaciju predajemo ovakvom klubu, koji objedinjuje i sportsku, plemenitu te humanitarnu dimenziju u svojem djelovanju. U ime 24sata mogu obećati da ćemo i u budućnosti podržavati ono što činite - istaknuo je Galović. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.